Stark insats gav säker ERK-triumf

Enköpings RK:s damer inledde årets första hemmamatch mycket starkt och tog slutligen en säker triumf mot West Gota via klara 29–5.

18 augusti 2019 06:00

– Jag är riktigt nöjd, det är kul att se att det vi tränat på fungerar på match. Det känns väldigt bra, summerade ERK-tränaren Niklas Proos.

Och ERK fick dessutom en perfekt start och tog kommandot poängmässigt också.

Tess Proos såg till att springa rakt igenom West Gota-försvaret redan efter sex minuter. Emma Skagerlind gjorde inget misstag på målsparken mitt i banan.

Det dröjde bara tre minuter innan Oliva Palmgren kopierade Proos fina insats och hemmalaget hade 12–0.

– Våra backar spelade bra både offensivt och defensivt, berömde Proos.

Det gjorde att ERK aldrig hamnade under något hårt tryck utan kunde ofta vända spelet snabbt om de själva blev av med bollen.

– Enda minuset var att vi gjorde det lite för komplicerat ibland och överspelade våra lägen, sedan bör vi nog träna mer på inkast, menade ERK-tränaren.

När 20 minuter var spelade gjorde dock Olivia Palmgren allt annat än att komplicera saker. Hon satte ett nytt försök varvid Skagerlind hittade rätt med målsparken. Det gjorde att ERK hade stabila 19–0 i paus.

Efter paus satte ERK ytterligare två försök. Matilda Mahlberg gjorde så att ställningen blev 24–0, West Gota stack upp med ett försök innan Katarina Stafberg ordnade slutsiffrorna 29–5.

– Det här var en riktig laginsats. Hela vårt spel fungerade och känslan är att det kommer bli ännu bättre i fortsättningen, avslutade den belåtne Niklas Proos.

ERK har därmed två poäng efter de två inledande omgångarna. Redan på lördag är det ny hemmamatch då Vänersborg gästar Korsängen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hallman