Så var premiären äntligen här. Madelene Sagström klev in i sin tredje säsong på LPGA-touren när den inleddes i Victoria, Australien.

Och det blev en premiär som lovar gott inför fortsättningen av veckan.

Efter den första rundan ligger hon på en delad 37:e plats och två slag under par – ett resultat hon förövrigt delar med två andra svenskor: Caroline Hedwall och Dani Holmqvist.

Sagström, som startade rundan på hål tio, inledde stabilt med tre raka par, innan rundans första bogey trillade i. Sista hålen av första halvan hittade hon dock rätt med tre raka birdies och gav sig själv ett fint läge inför den avslutande halvan.

Även där inleddes spelet med tre raka par, innan hon sänkte sig till -3 efter en fin birdie. Där och då låg hon bra med och hade då en plats bland topp 20.

Tyvärr trillade det i en sur bogey i slutskedet och hon stannade vid två slag under par – ett resultat som dock ger henne häng på en plats bland topp tio. Två slag skiljde dit efter första rundan.

Tävlingen i Victoria är dessutom historisk. För första gången spelas en LPGA-tävling samtidigt på samma bana som herrarnas Europatour.

De båda tävlingarna har dessutom exakt samma prissumma, vilket många menat på är ett viktigt steg för jämställdheten.

– Det är bara bra att visa andra stora tourer i världen att det är möjligt att göra ett sådant här arrangemang, sa svenska Pernilla Lindberg till LPGA-tourens sajt inför första dagen.

När tävlingen drog igång gick damerna och herrarna ut samtidigt och alternerade bollar.