I den här delen har vi kommit till de lokala lag som huserar i division 5 och 6. Känslan totalt sett är att det ”saknas folk” lite för ofta för att det ska vara riktigt hälsosamt. Här kan betygen i några fall framstå som lite tuffa och snåla men vill påminna om att vid betyg A har man överträffat alla förväntningar och vid B nästan alla förväntningar.

Sexan:

Härnevi (10:a, Betyg E)

Artikelbild

| Vinnare. Syrianska har gjort mycket mål.

Efter framfarten i Upplandscupen på försäsongen var vi nog många som trodde att Härnevi skulle klara sig galant i sexan. Vi fick fel. Laget var ytterst nära underkänt betyg men klarar sig för att spelet faktiskt varit betydligt bättre än vad poängkolumnen visar. Ligger visserligen sist men har faktiskt bara nio minusmål, det talar för att laget varit med i de flesta matcher.

Skyttekung: Jimmi Nilsson, 3 mål

Höstprognos:

Spelet har varit bra vilket borde borga för fler höstpoäng, samtidigt lär laget tappa sina hockeyspelare (som är tongivande) förr eller senare. Hur går det då? Äh, laget drämmer dit Sigtuna i omstarten och ser sedan till att klara kontraktet rätt komfortabelt.

Artikelbild

| Problem. EIS har snubblat till i flera matcher.

Syrianska (2:a, C)

Ahossons öser verkligen på offensivt för Syrianska. Markus och Andreas har tillsammans drämt in 15 bollar i motståndarkassarna. Förmågan att trassla sig ur jämna matcher och vinna är imponerar. C-betyget kan definitivt anses lite snålt men, och det är ett stort men, i de båda toppmötena har de trots den starka truppen inte varit nära någon vinst, det hade behövts för högre betyg.

Skyttekung: Markus Ahosson, 9 mål

Höstprognos:

Syrianska ska vara i toppen. Men tror inte de räcker till mot Apollon utan de får nöja sig med andraplatsen i serien. Förhoppningsvis räcker det till uppflyttning.

Bålsta Sanering: (4:a, D)

Också ett lågt betyg med tanke på placeringen kan man tycka. Men med den truppen de huserar över borde laget vunnit mer än hälften av matcherna. 1–5 mot Apollon och den avbrutna matchen mot Sigtuna kostar på betygstrappan.

Skyttekung: Jimmy Kristiansson, 10 mål

Höstprognos:

Är lite för beroende av att Kristiansson ska leverera för att det ska vara nyttigt. När de bästa är med kör de över nästan alla lag, så fort de saknas blir det väl stora hål i lagbygget. Blir trots det fyra.

Femman:

Enköpings IS (11:a, E)

Tappade det mesta ur truppen och det måste man naturligtvis ha i åtanke. Har ofta spelat bra i delar av matcherna men har vikt ned sig när det verkligen gällt och plötsligt släppt in ett par billiga mål. Därför ligger laget under nedflyttningsstrecket.

Skyttekungar: Hampus Hammarberg, Patrik Klaman, 3 mål vardera

Höstprognos:

Ja, det här kan gå lite hur som helst. Kan Thomas Thuuri få ordning på det här? Tror faktiskt det, det finns en hel del kvalitéer i laget. En niondeplats och nytt kontrakt borde det kunna bli.

Håbo 2 (3:a, C):

Åkte på en rejäl plump i sista matchen då man inte fick hål på jumbon Knivsta. Det kostade ett betygshack. Är självklart beroende på hur det ser ut i Håbos A-lag men oavsett finns det så mycket talang att de bara ska vara i toppen.

Skyttekung: Daniel Pärnebjörk, 5 mål

Höstprognos:

Får bara A-laget ordning på skadeläget så de spelare som ska vara här faktiskt får vara det också då kommer Håbo 2 att utmana Brottby ända in på mållinjen. Räcker det till serieseger då? Nej, det gör det inte.

Södra Trögd: (4:a, B)

Södra Trögd kommer bara förlora en match under våren och vara med i toppstriden. Den som sagt det i mars hade antagligen blivit utskrattad. Men nu är det verklighet. Och faktum är att Södra Trögd haft en ovana (orken?) att släppa in sena kvitteringar så poängskörden hade kunnat vara än större. Niklas Hallgren & Co har en mycket svårslagen lagmaskin hela tolv olika målskyttar under våren. Imponerande

Skyttekungar: Adam Hellsten, Joachim Gustavsson, Linus Eriksson, Peter Loberg, 3 mål vardera

Höstprognos:

Nja, tror inte att Trögd kommer bland sig i någon toppstrid utan laget får nog vara glada om de kan behålla fjärdeplatsen. Blir lite väl uddlöst emellanåt, speciellt om inte Henrik Jowilin finns längst fram och kan hålla kvar bollen. Ska vi säga en femteplats när serien är över?

SK Elvan: (8:a, E)

En stark trupp som mest har funnits på pappret. Ändå har Linus Bylin dykt upp samt comebackande Pelle Johansson och Johan Slättman. Utan skrällsegern mot Brottby hade det nog blivit ett F.

Skyttekung: Eric Forslund, 6 mål

Höstprognos:

Har hamnat i bottenstriden. Där ska laget naturligtvis inte vara. Förhoppningsvis får Per Lygnegård ordning på alla sina spelare. Kan inte se att Elvan ska behöva vara kvar i någon bottenstrid. Kan man slå Brottby klarar man lätt nytt kontrakt. Så är det bara.