Snöpligt poängtapp

Håbo FF såg länge ut att få med sig tre poäng från premiären i division 4. Men ett sent mål från gästande Månkarbo gjorde att slutresultatet skrev till 3–3. "En poäng vi inte är helt nöjda med", säger tränare Alan Hiussemoglu.

14 april 2019 12:34

Och man kan förstå honom.

Håbo FF befann sig nämligen i ledning tre gånger om i matchen. Den sista ledningen med 3–2 höll i sig ända till den 83 minuten, när Månkarbos Emil Lindgren slog in en frispark och fixade krysset.

– Tyvärr visade vi en oförmåga att sätta spiken i kistan. För känslan var så – hade vi bara fixat försprånget med två mål så hade vi haft den här matchen, summerar Alan Hiussemoglu.

Så det är en poäng ni inte är särskilt glada över?

– Efter matchen var det ett lag som firade och det var ju inte vi. Spelarna tyckte det kändes mer som en förlust och sett till spelet var det nog så.

Det var en intensiv inledning på matchen. Augustin Muyenga fixade ledning för HFF efter bara fem minuter. "Månkans" kvittering kom snabbt därefter, i den 14:e av Emil Lindgren, som alltså skulle visa upp sig igen.

Detsamma gjorde Muyenga som kvarten innan halvtid också satte 2–1 till Håbo och gav laget nytt grepp om matchen.

– Vi hade stort spelövertag när det gäller bollinnehavet, men vi behöver omsätta det i mål också. Nu hade vi visserligen ett antal målchanser som vi nog borde ha gjort ett par mål till på. Så länge det bara skiljde ett mål så fanns hoppet hos dem och de var bra på att utnyttja chansspelet som man ändå får säga att de satsade mycket på.

Det gav resultat och David Hallenberg kvitterade igen för gästerna. Minuten senare fixade dock Danilo Al-Saed vad många trodde skulle bli avgörande 3–2 för HFF, men icke.

– Prestationen var bra och det finns mycket att ta med. Vi behöver rätta till lite små misstag, men nu är premiären överstökad och vi kommer att få våra trepoängare om vi fortsätter såhär och med lite utveckling, sammanfattar Hiussemoglu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing