Tre matcher återstår av innebandytvåan för EIBK:s damer. Ska man ha chans att rå på Björklinge – som man möter den 9 mars – måste man ta en seger mot Storvreta under onsdagen.

– Det ska bli en riktigt roligt match att spela, mot ett ungt och bra lag. Vi vet att de kommer att ha spelare från sitt division 1-lag med, så det ska bli kul att se hur matchen blir, säger Louise Andersson i EIBK.

– Senast vann vi ju utan att komma upp i vår bästa nivå, men det kommer vi behöva göra den här gången.

EIBK har som bekant en stark offensiv. Om det ska bli seger menar Andersson att defensiven blir nyckeln.

– Det kommer att hänga på försvarsspelet, det är där vi varit osäkra den här säsongen. Har vi 100 procent fokus där så ska det nog gå att komma från matchen med en seger.

Segrar krävs det i resterande matcher. Den sista matchen är mot serieledande Björklinge och kan – om Björklinge tappar poäng på vägen dit – bli helt avgörande för seriesegern.

– Den matchen har vi inte tänkt på så mycket ännu. Vi vet ju att det är Björklinge vi möter, men för att den ska gälla något måste vi vinna våra matcher fram till dess och sen kan vi bara hoppas på att de tappar någon poäng. Men skulle allt gå vägen så är det klart att det skulle bli lite nervöst och en riktigt rolig sista match.

Inför onsdagens match är det lite trubbel i truppen.

Linnea Lindberg och Malin Hjelm kommer enligt uppgift vara borta resten av säsongen.

– Sen vet jag att Keli Franks missar matchen. Det är tre viktiga spelare så det gäller att vi kan fylla de luckorna på ett bra sätt, avslutar Andersson.