Sagström har den första stora segern i sikte

Enköpings golfstjärna Madelene Sagström har varit nära första segern på LPGA-touren i år – och känslan är att den kommer snart.

Madelene Sagström har haft en blandad säsong. Det blev inget spel i Solheim Cup, men hon har varit nära sin första seger på LPGA-touren. Den första segern har hon inom räckhåll tycker hon.

Madelene Sagström har haft en blandad säsong. Det blev inget spel i Solheim Cup, men hon har varit nära sin första seger på LPGA-touren. Den första segern har hon inom räckhåll tycker hon.

Foto: Thomas Lindblom

Golf2019-09-17 20:07

Vi möter Madelene Sagström på Enköpings Golfklubb. En bana där hon en gång inledde sin karriär som golfspelare. Numer är Orlando i Florida ”hemma” men som hon säger själv, så är Enköping ”hem-hem”. Madelene Sagström tränade lätt på sin gamla golfklubb i lördags – helst av allt hade hon velat vara på Gleneagles i Skottland och spelat Solheim Cup istället.  
– Det är klart att jag är jättebesviken att jag inte blev uttagen. Men jag hade inte spelat tillräckligt bra och får sikta på att spela mig in i laget om två år istället. Men lite ont i hjärtat gör det ändå, jag vill kolla på det, men ändå inte. Det har varit en ganska jobbig vecka, säger Madelene Sagström som fick beskedet att hon inte var uttagen efter Scottish Open nyligen.  
– Men det har varit lite skönt ändå att vara i Enköping. Jag har träffat mormor och morfar, plockat massor av svamp och har gjort saker som jag inte gör annars, fortsätter hon.  
2020 blir hennes fjärde år på LPGA-touren - och hon trivs med proffslivet.  
–  Jag har alltid varit lite av en ensamvarg, så det livet i sig passar mig väldigt bra. Det är mycket resande och farande fram och tillbaka, och det krävs nog en speciell person för att klara av det. Sedan tror jag att jag har ganska mycket kvaliteter som gör att jag tycker det är kul, säger Madelene Sagström.  
Säsongen som varit hittills beskriver hon som upp och ned. LPGA-tävlingen i Virginia i våras slutade med en andraplats. Hennes bästa placering hittills på LPGA-touren.  
– Det har varit blandat så här långt. Jag har gjort min bästa placering någonsin, men också missat mycket cutter. Jag behöver bli mer konsekvent, för att kunna hålla en högre standard. När det är bra är det riktigt bra, och när det är dåligt så är det för dåligt. Men det går sakta men säkert framåt, men jag hade gärna sett att det hade gått snabbare, säger Madelene Sagström.  
Konkurrensen som proffs på touren är stenhård.  
– Spelar du lite dåligt på LPGA så missar du cutten. Man behöver spela bra hela tiden, för det är många som är väldigt bra. Jag tycker själv att jag behöver mer jämnhet. Jag tycker att det tar ganska mycket på krafterna att leka jojolivet, att spela bra en tävling och missa cutten i nästa, säger Sagström.  
Men den första förlösande segern känner hon att hon har inom räckhåll.  
– Den finns väldigt nära. Jag behöver bara bli lite mer konsekvent. För spelet har jag. Och när den väl kommer så kan man hoppas på effekten att det kommer fler, säger Madelene Sagström.  
Hon har samma stora målbild som alltid jobbat efter.  
– Jag har alltid sagt att jag ska bli bäst i världen. Och känner hela tiden att jag har mer att ge. Men jag har också de senaste åren haft ett nära samarbete med riksgymnasiet i Helsingborg. Att få ge tillbaka lite och se andra människor växa är också väldigt härligt. Jag känner att jag vill lämna ett lite större avtryck i golfvärlden än bara spelet, säger Madelene Sagström.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!