Efter en hel del poäng på försäsongen hoppades ESK Hockeys nyförvärv från Lindlöven, Niklas Rigelius, att det skulle fortsätta så även i seriespelet. Men det dröjde ända fram till den 13:e matchen innan första seriemålet kom.

– Jag har haft en del lägen, men när man inte hänger dit dem så sätter det sig lite i huvudet. Jag vet inte vad det har varit. Man tänker mycket på det där, och det har varit lite tungt, men jag hoppas att det lossnar lite nu, säger Niklas Rigelius, som satte 2-1 till ESK drygt två minuter in i förlängningen i söndags.

Matchen mot Tyresö/Hanviken var annars inte en av ESK:s bästa den här säsongen.

– Vi gjorde ingen höjdarmatch, och tycker att vi har ett antal nivåer att komma upp i. Vi är bättre än vad vi spelade då. Det är både tråkigt och härligt att ta en tvåpoägare, säger Niklas Rigelius.

I en haltande och jämn tabell ligger ESK trea mer än halvvägs in i serien. Allettan finns inom räckhåll.

– Vi pratar ine så mycket om det där, men strävan är såklart Allettan. Det är dit vi vill, och som vi kämpar. Men det är en överraskande jämn serie, säger Niklas Rigelius.

Rigelius bildar en stark ESK-formation tillsammans med Mattias Johansson och Jesper Bärgård.

– Mattias Johansson och jag har klickat väldigt bra, vi spelade tillsammans i Almtuna för många år sedan. Sedan har Bärgård hoppat in där och det har rullat på bra, säger han.

Att han bytte Lindlöven mot ESK är inget han ångrar.

– Jag trivs jättebra med både föreningen, laget och staben runtomkring.

På fredag spelar ESK ytterligare en viktig match i strävan mot Allettan. Vallentuna borta står på schemat.

– Vi strävar efter tre poäng, det gör vi i varje match, säger Rigelius.