Linus Sjöquist, 23, har under flera säsonger tillhört Enköpings IBK och varit en av lagets mest framstående spelare.

Bland annat blev det 53 poäng från hans klubba under klubbens sejour i division 2 säsongen 16/17.

Nu blir det alltså storsatsande Lokomotiv Grillby som får dra nytta av hans tjänster framöver.

Artikelbild

| Under sin tid i EIBK har han öst in poäng, oavsett division.

– Känns kul. Det är jäkligt roligt att vara med i en sån här satsning, framför allt när det är en klubb från Enköping, berättar Sjöquist.

Med ett nytt tränarteam, med Peter Kokocha som affischnamn, är det ingen hemlighet att "Loket" satsar mot sin första säsong i division 2.

– Det är ju den största anledningen till att jag valt dem. Men jag ser det också som en chans till en nytändning. Det verkar vara ett jäkligt kul gäng som har roligt med varandra under träningar och matcher.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Det är väl att göra ett redan väldigt bra lag ännu bättre och bredare. Sedan hoppas jag såklart på att vi kan ta ytterligare ett steg och ta oss upp i division 1.

Värvningen glädjer även andra i föreningen. Anders Iggström är en av dem.

– Väldigt spännande med Linus. Han är en ung spelare men har ändå väldigt mycket rutin. Dundrar man in över 50 poäng i division 2, trots att ens lag inte går så starkt, då är man duktig. Men han verkar också vara en spelare som jobbar väldigt hårt och han ställer alltid upp. En lagspelare helt enkelt.

Linus Sjöquist är det första nyförvärvet hittills. Men fler väntar, menar Iggström.

– Vi har haft en ambition att kunna locka spelare från andra klubbar och vi har fler på ingång. Förra säsongen hade vi en ganska liten trupp, så vi har vetat om att vi kommer behöva stärka upp den med nya namn.