Pettersson räddade poängen

Enköpings Albin Pettersson hade en av sina bättre matcher i karriären när han smällde in fyra mål för Enköping mot Arlanda.

Albin Pettersson blev Enköpings poängräddare mot Arlanda.

Albin Pettersson blev Enköpings poängräddare mot Arlanda.

Foto: Anders Hallman

Innebandy2019-11-10 16:00

Att det var svängigt mellan Enköpings IBK och Arlanda är näst intill en underdrift. När gästerna ryckte hakade Enköping snabbt på och till slut kunde EIBK få med sig en poäng mot topplaget efter 7–7.

– Faktiskt jätteskönt att få med sig en poäng den här matchen. Det var poäng man kanske inte räknar med igen, säger Andreas Olofsson, tränare i EBK.

Man hade en tydlig plan hur man skulle få Arlanda ur balans. En plan man också lyckades med.

- Det var grinigt och hårt i vissa stunder. Vi ville få deras poängkung Daniel Eklund lite ur balans och jag tycker vi lyckades bra med det och då hade vi en del att jobba med.

Enköping hamnade i underläge flera gånger i matchen. Inför tredje var man två mål efter, men en drömstart med två snabba rådde bot på saken. Arlanda hade sedan kommandot, men Albin Pettersson ville annat. Med ett äkta hattrick i sista perioden såg han till att EIBK fick en poäng med sig. Hans sista mål kom med 1.09 kvar att spela.

– Äntligen! Han hade en fin match mot Gottsunda och det känns skönt att få igång honom igen. Vi har satt in Simon (Äng) med Linus (Sjöquist) och Albin och det känns som en bra kombo, säger Olofsson.

Starkt att vända underlägena?

– Vi har hamnat i underläge förut, men skillnaden nu var att vi verkligen ville vinna och verkligen ville ta poängen. Det var jobbigt, visst, men spelet visade att vi ville närmre. Var en annan känsla än tidigare när vi har hamnat i underläge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!