Götaförarens helsvarta motorcykel kommer nämligen att vara fylld med symboler för Cancerfondens kampanj Rosa Bandet.

Och det finns en högst personlig anledning bakom det.

– Min mamma drabbades av cancer för en tid sedan, och det blev en sådan stor grej i våra liv. Hon är bra idag, men efter att ha fått förståelse för hur många som faktiskt drabbas tog jag beslutet att jag ville göra det här, berättar Niklas.

Beslutet att stödja Rosa Bandet tog Niklas för bara ett par veckor sedan.

– Jag kände att jag ville göra något. Efter att det här blev en stor del av familjens liv så har man fått en annan syn på livet. Man vet också hur det känns för andra i samma situation, säger han och fortsätter:

– Så jag bestämde mig för det utan att egentligen berätta det för mamma.

Hur reagerade hon när hon fick veta?

– Hon blev lite tårögd och jätteglad för att jag bryr mig om det här så mycket.

Hur kom du fram till det här beslutet?

– I och med att mamma blev sjuk och man följde med på hennes behandlingar så har jag fått en helt annan bild av hur många som drabbas. Det är många fler än jag trodde, och det är otroligt hemskt. Många familjer är i samma situation, och då kände jag att jag ville stödja Rosa Bandet. Jag tycker att de måste få in mer medel till forskning för att kunna hitta en lösning på den hemska sjukdomen som cancer är.

Det känns konstigt att prata om det sportsliga i en sådan här situation. Men som förstagångsåkare är det ändå något speciellt som väntar Niklas under helgen.

– Mitt mål är att gå i mål. Det här är klassat som en av världens tuffaste endurotävlingar, och det kommer bli den svåraste på många år. Motivationen kommer nog att bli det svåraste, men det gäller att tugga på bara. Jag har tränat hårt och känner mig väl förberedd.