1) Therese Lundström, Enköpings HF, handboll

Ingen spelare i EP-området har slitit hårdare i motvind än Therese Lundström. Varit på bäst på planen i säkerligen 19-20 av säsongens 22 matcher. Tyckte alltid att hon fick för lite speltid när EHF krigade i toppen på ettan. Nu har hon har med sin kampvilja och uppenbara glädje vid mål även vid hopplösa underlägen visat vad idrott handlar om. Enköpingsidrotten behöver helt enkelt fler Therese Lundström. Det står utom allt tvivel.

2) Emil Ekström, Lokomotiv Grillby, innebandy

Artikelbild

| Emil Ekström sliter för Lokomotiv Grillby både på och utanför plan.

Utan Emil Ekström hade inte Lokomotiv Grillbys framgångssaga ens varit ett embryo. Har tagit ett stort ansvar vid sidan av planen. Det hindrar inte att han gör ett fantastiskt arbete på planen också. Har med sitt målvaktsspel varit en stor anledning till att "Loket" gick som just sitt namn under 2019.

3) Joel Eneroth Ädel, Enköpings HF, handboll

Både får och delar ut mest smällar i Enköpings HF. Är seriens främste linjespelare. När matcherna står och väger ser man hur det brinner i Joels ögon och han lyfter sig själv och laget ytterligare en nivå. Joel är en klasspelare och den enskilt viktigaste anledningen till att EHF fortfarande har chansen på division 1. Jag tror inte kamphumöret skulle bli mindre i avgörande kval mot Kungsängen.

4) Louise Andersson, Enköping IBK, innebandy

Artikelbild

| Joel Eneroth Ädel ger allt i alla lägen.

Enköpings IBK:s stora poängdrottning. Har under fyra säsonger i ettan gjort en poäng per match i snitt. När EIBK tog klivet ned till division 2 och ett knippe högkalibriga lagkamrater valde andra klubbar fortsatte Louise ösa in mål och assist. Nästan tre poäng per match (41 på 14 matcher) blev det nu. Och hade Louise laddat bössan oftare hade poängskörden varit än större. Ovärderlig.

5) Elvira Gustafsson, Enköpings SK, fotboll

Artikelbild

| Louise Andersson vräker in poäng, säsong efter säsong.

Men serien har ju inte ens börjat, hur kan Elvira vara med på listan? Därför att mycket av ESK:s vara eller inte vara i division 1 den här säsongen kommer ligga på Elviras axlar. Det fastslås redan nu. Det andas klass över hennes agerande på planen och hon har redan under träningsmatcherna visat vilken tillgång hon kommer bli.

Inte ens nära

Artikelbild

| Elvira Gustafsson, en klasspelare.

Kvalfeber

Lider hela Sverige av. Men i Enköping och Bålsta är det förutom EHF:s herrar helt stendött lagom när det ska varvas upp med intensitet och publikfester. Säsongerna är på alla plan sedan länge avslutade och begravda. Och så mycket hetta i träningsmatcher och Upplandscupmatcher på ett vindpinat Korsängen hittar åtminstone inte jag i mars.