Sjöström gjorde fem-sex tv-intervjuer, däribland med BBC och italienska Rai, innan hon fick svara på frågor från en stor grupp tidningsjournalister, bland annat från ledande simnationer som USA och Australien, i ett sponsortält precis utanför Duna Arena i Budapest. Evenemanget var över efter 45 minuter.

I går var det ännu mer tv-intervjuer precis efter guldet. Det höll säkert på i en timme kändes det som, sade Sjöström.

Hon har inget emot uppmärksamheten, utan gillar och trivs snarare med den.

Så länge det inte går ut över simningen.

Det är stor skillnad mot förut. Det tar mycket längre tid att komma ut ur mixade zonen, bara en sån liten detalj, sade hon.

Stressande detalj

Den detaljen kan göra henne stressad. Mixade zonen är den plats i arenan där simmarna möter journalisterna och det sker direkt efter loppen. Med det digra program hon har i Budapest, där Sjöström simmar ytterligare tre distanser och är guldfavorit i alla, behöver hon komma ur den mixade zonen relativt snabbt för att simma av – göra sig av med slaggprodukter ur kroppen – och fylla på sina depåer.

När hon kom till intervjuzonen efter guldet i måndags flockades reportrar kring henne likt flugor runt en sockerbit.

Det fjärde VM-guldet på hennes favoritdistans gjorde Sarah Sjöström historisk som första kvinna som tagit så många titlar i samma gren.

Det är det senaste året som 23-åringen gått från stjärna till superstjärna.

Drottning x 2

Att bli olympisk mästarinna gjorde att hon tog ett jättekliv. Att fjärilsdrottningen nu också ser ut att kunna bli frisimsdrottning – frisim är sportens formel 1 – har gett ännu ett lyft.

Hennes världsrekord på 100 meter frisim (51,71) på startsträckan i söndags gav rubriker världen över.

Det var också kring frisimmet de flesta frågor ställdes under pressträffen.

Även bland supportrarna är hon populär och svenskan möttes av ett stort jubel när hon presenterades inför fjärilsfinalen.

Jag blev väldigt överraskad. Det var inte som när ungrarna tävlar, men hälften i alla fall. Det är kul, det är inte bara i Sverige man är uppskattad märker man. Det är Ungern, Italien och så. Mycket bland simfans i Europa.

Tisdagen var den första av två vilodagar för Sjöström innan resten väntar i VM. På fyra dagar, mellan torsdag och söndag, ska hon jaga guld på 50 och 100 meter fritt och 50 meter fjäril och har dessutom lagkappen 4x100 meter medley.

Jag ska bara träna och ta det lugnt, köra lite lätt styrketräning på förmiddagen. Gå ut och fika eller käka och samla nya krafter.