Ja, premiärracet på Mantorp blev en riktig fullträff.

Mattias Åkerberg såg till att ta en skön första seger för året, trots att kvalet strulade en aning.

– I första försöket kom jag ikapp en förare och tappade mycket tid i sista sektorn. I andra försöket såg tiderna bättre ut, men det spolierades av en gul-flagg. Men jag fick ändå starta som tvåa i första racet, vilket kändes okej, säger Åkerberg.

Och det första racet blev dramatiskt. Efter en halvknackig start från Grillbyföraren kom Ludvig Lindvall, som startade trea, ikapp och förbi. Denne fortsatte sedan köra aggressivt och körde till sist av och det blev röd-flagg. Omstart väntade.

Efter omstarten gick det bättre. Peter Nilsson och Mattias Åkerberg kämpade hårt om täten. Nilsson lyckades dock hålla undan, trots att Åkerberg hängde med bra, och var först över mål.

Snabbast tid hade dock Åkerberg som därmed fick starta först i sista racet.

– Vi fick lappa ihop bilen lite efter några sammanstötningar, men det tycktes funka bra. Jag hade inga planer på att låta någon vara snabbare och utmana om segern, så jag satte upp ett högt tempo från start, säger Åkerberg.

Minst sagt. Efter några varv hade det blivit en betryggande lucka och vid målgång var Åkerberg 14 sekunder före tvåan Olli Halttunen.

– Skönt att lyckas hålla tempot uppe. MA kan lätt tappa lite koncentrationen om man slår av för mycket och då ger det energi till de andra förarna.

– Skönt att se att vinterns arbete gett resultat och att körförmågan sitter kvar där, avslutar Åkerberg, som härnäst försöker få ihop en resa till Norge och Vålerbanan i slutet av maj.

Annars är nästa race i juni på Kinnekulle.