Enligt kommunalrådet Bosse Svensson (C) är beslutet att inte stödja Östersunds FK brett förankrat bland politikerna i staden. Svensson menar att det saknas öppenhet och transparens rörande klubbens ekonomi.

Vi har ett grundansvar för kommunens skattebetalare och våra kärnverksamheter. Vi måste veta att vi inte lägger pengarna i ett svart hål, säger han till Sveriges Radio.

Samtidigt som rättegången mot tidigare ordföranden Daniel Kindberg pågår kom det fram på ett medlemsmöte på tisdagskvällen att klubben måste få in tio miljoner kronor på tio dagar, skriver Östersunds-Posten.

Tidningen, som var med på mötet, refererar till en fråga från en medlem om vad som händer om fotbollsklubben inte får in sina tio miljoner kronor i september:

Då är vi i djup kris. Då måste styrelsen ta beslut om vi kan fortsätta bedriva verksamheten, svarade klubbens vice ordförande Maria Wilén.

På frågan från en medlem om vad det värsta som kan hända är om klubben inte kan reglera sina skulder, svarade Wilén:

Det blir konkurs.

Något som för fotbollslaget innebär degradering i seriesystemet.

På medlemsmötet framkom också att klubben är skyldig Daniel Kindberg fyra miljoner kronor. Totalt har klubben lånat sex miljoner kronor av den tidigare ordföranden och betalat tillbaka två.