Det kanske kan vara lite väl tidigt att snacka om måstematcher redan innan fotbollsserierna tagit uppehåll.

Men efter den vår som Fanna BK:s damer haft, med noll poäng inspelade hittills, är det kanske befogat.

– Det blir en fantastiskt viktigt match. Det vore otroligt tufft att gå in i höstsäsongen utan poäng, och det vore nog första gången jag har varit med om det, både som tränare och aktiv.

Artikelbild

| Tränare "Ramen" andas optimism inför torsdagens match mot Forsby FF.

– En viktig, viktig match. För mig, för laget och för alla, understryker och sammanfattar lagets tränare Lennart "Ramen" Ramstedt.

En stor del av problemen har i mångt och mycket varit Fannas unga lag. Majoriteten tillhörde det lag som ifjol spelade i division 4.

– Vi visste redan från början att det skulle bli svårt. Hittills har det varit de spelarna vi har haft tillgängliga. Samtidigt är vi på en nivå där man får ha rimliga krav på spelartruppen. Det som varit glädjande, trots allt, är just glädjen i laget. De här unga tjejerna har verkligen en fortsatt tro på att det kommer att bli en bättre höst för oss.

Bland tjejerna i det unga laget finns det några spelare som stuckit ut lite extra hittills. Lovisa Mårts och Andrea Petersson är två av dem.

– Dem skulle jag kunna nämna lite extra. Det är två träningsvilliga tjejer som jag verkligen tycker har slitit på under matcher och träning.

När nu Forsby FF kommer till Fanna IP under kvällen blåser det situationen till trots positiva vindar kring FBK.

För första gången har man samtliga spelare tillgängliga.

– Vi har ett väldigt bra lag till den här matchen, det bästa som vi kan ha. Så vår känsla är att vi både ska och kommer ta poäng den här matchen, menar Ramen.

Fullt lag innebär också mer rutin. Spelare som Rebecca Sandbring, Josefin Thörnlund och Pernilla Linder exempelvis.

– Det är ofta sådana spelare vi saknat i matcherna, de som blir naturliga utvecklare av laget på planen, både i match- och träningssituationer. Kan vi ha det här laget på stabil basis kan hösten bli mycket roligare.

Hur bra koll har ni på Forsby?

– Egentligen inte så bra koll alls, mer än att jag vet att de varken gjort eller släppt in särskilt många mål. Många lag har de där spelarna med det lilla extra, vilket jag kanske inte ser någon i Forsby. De har liksom ingen övermänniska i laget och det tror jag passar oss bra, säger Ramen och sträcker sig slutligen längre i sin förutsägelse inför matchen:

– Vi kommer att vinna den här matchen. Det är den absoluta känslan.

Fakta

Fanna BK - Forsby FF

Division 2 Mellersta Svealand

Avspark: torsdag 19.00, Fanna IP

Fanna BK står inför den här matchen som sagt på noll poäng efter åtta spelade matcher och har den föga tilltalande målskillnaden 5–46.

Forsby FF står på tio poäng och ligger på en sjundeplats, strax över nedflyttningsstrecket. Dit har man dock sex poängs marginal.

EP tippar: 2–2

Fotnot: Fanna BK spelar ytterligare en match innan sommaruppehållet, mot Djursholm. Men det är egentligen höstens första omgång.