En halvlek, men en riktigt bra sådan. Så länge var Enköpings SK med i matchen mot Sandviken förra helgen innan målen började rulla in bakåt.

– En jättefin första halvlek mot Sandviken förra helgen, därför trist med stora siffror. Vi tar med det hårda och tighta försvarsspelet vi hade i första och den bekräftelse vi fick på att hårt arbete på samtliga positioner lönar sig. Orken tog dock slut i andra för och jag hoppas att vi kan vara lite taktiskt smartare i söndagens match, menar lagets tränare Lovisa Delby.

ESK dras med en del förkylningar på en del spelare, vilket medför en del frågetecken inför helgens match.

Artikelbild

– Vi åker till matchen med full trupp, 16 spelare. Men flera av spelarna kommer antagligen inte att kunna spela 90 minuter.

Spelmässigt, vad kommer att bli viktigt för er?

– Gefle är ett starkt lag som jag innan seriens start tippade som ett topplag. De har snabba och starka forwards som de gärna och ofta sätter upp bollen till. Mycket längre bollar där motståndarna får jobba oerhört hårt i sitt försvarsspel för att tidigt förhindra de långa bollarna. Allt detta har vi pratat om och praktiserat under veckans träningar, vilket vi hoppas ska kunna hjälpa oss att hålla ihop vårt lag i vårt försvarsspel.

– I vårt anfallsspel ska vi ha stor lust och strävan att sätta upp bollen till mötande forward, men också långt ut och ned på kanterna. Tycker deras backlinje faller väldigt tidigt och rejält och är något oorganiserad väl inne i straffområdet.

Enköping får förhoppningsvis tillbaka skyttedrottningen Cheyenne Spade till matchen, som under en tid rehabtränat en skadad ljumske. Dessutom är Sofie Hedengren åter i laget.

Däremot får man klara sig utan bortresta Julia Lindström.