Det var i träningsmatchen mot Idol Football Academy som ett nytt ansikte fanns på planen för ESK.

Viktor Wernersson stod då för ett mål och en assist i 4–1-segern. Nu är han alltså spelklar för ESK i jakten på en plats i division 2.

– Känns riktigt bra att vara spelklar. Det har varit en lite process sedan testmatchen, men skönt att det är klart nu, säger han.

Artikelbild

| I en träningsmatch för några veckor sedan stod Wernersson för ett mål och en assist.

Wernersson kommer närmast från Lund, där han spelat sedan han var 17 år. Men från och med nu är det alltså ESK som gäller.

– Det har fixat sig med boende och så, vilket är skönt. Det känns som ett riktigt härligt lag, där många spelat med varandra länge och är sammansvetsade. Ett lag som är redo för nästa steg helt enkelt, och det vill jag hjälpa till med.

Vad kommer du främst att bidra med?

– Kanske en del spets, jag försöker vara lite av en killer framför mål, ler han och fortsätter:

– Jag är ganska snabb också och hoppas kunna bidra med en hel del fart.

Tillskottet kommer också som en glädjande nyhet för tränare Martin Andersson.

– Jag tror framför allt att han kommer vara jävligt effektiv, för han är en sån spelare. Det är inga krusiduller. Han har väldigt bra teknik och en sån intensitet i sitt spel som kommer att göra att även omgivningen blir bättre. Det går undan när han tänker fotboll där ute, säger Andersson.

– Sedan tror jag också att han kommer att kunna bidra med en hel del poäng för oss. Det är helt klart en riktigt bra spelare vi fått in.