Jag vill bara understryka att det är helt oacceptabelt det som har hänt och all form av rasism måste med kraft bekämpas, säger Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollförbundets generalsekreterare.

Den italienske domaren Daniele Orsato stoppade matchen på Nationalstadion i Bukarest efter det att publiken uttryckt sig rasistiskt mot den svenske anfallaren Alexander Isak.

Matchen återupptogs visserligen och Sverige säkrade, via en klar 2–0-seger, EM-spel till sommaren – men åskådarnas uppträdande blev ett disciplinärt ärende för Europeiska fotbollsförbundet Uefa.

Och i dag ska frågan hanteras av förbundets disciplinära kommitté, och eventuellt kan därmed ett beslut om huruvida det rumänska fotbollsförbundet ska bestraffas eller inte meddelas.

Vi på Svenska fotbollförbundet är ingen formell part och ska inte vara så i det här fallet, men däremot har vi biträtt Uefa med att ta upp vittnesmål av berörda spelare, i det här fallet Alexander Isak och Robin Quaison, säger Håkan Sjöstrand.
Vi har skickat dessa vittnesmål till Uefa den 26 november och i samband med det har vi även gett vår syn på det som har inträffat.

Rumänien har tidigare straffats av Uefa för rasism från läktarhåll.