Drygt ett års förberedelser har nu lett fram till spel i Sverigecupen – handbollens motsvarighet till hockeyns TV-pucken.

12 spelare – sex tjejer och sex killar – från Enköpings HF har varit med på hela resan från det första samlingstillfället till dess att truppen togs ut i september.

Bland tjejerna är det Agnes Åkerman, Amelie Tapper, Elsa Wiklund, Jennifer Hagman, Ellen Ågren och Wilja Lawton som deltar för Uppland.

Artikelbild

| Och P15: övre fr v. Filip Almqvist, Filip Forsberg, Linus Broström, Teo Rydstedt nedre fr v. Jacob Hammar o Andreas Ottosson

Enköpingskillarna som deltar är Filip Almqvist, Filip Forsberg, Linus Broström, Teo Rydstedt, Jacob Hammar och Andreas Ottosson.

Under helgen väntar mängder av matcher för båda lagen, med gruppspel under fredag och lördag, och slutspel under söndagen.

Upplands förbundskapten Robert Zetterqvist är hoppfull inför turneringen.

– Självklart vill vi vinna matcher men inte till vilket pris som helst. Nej, här handlar det mycket om att få förtroende och ge förtroende. Historiskt sett har Uppland på flicksidan hållit sig långt fram i placeringslistan och det finns mycket som talar för att den trenden håller i sig, säger han till förbundets hemsida.

– Den stora målsättningen har från första skedet varit att alla uttagna spelare ska få känna sig delaktiga och få visa upp sina kunskaper. Vi har varit väldigt tydliga med det från allra första början.

Upplands F15 tar sig an Stockholm Röd samt Södermanland i gruppspelet.

P15 får möta Skåne Gul och Örebro.