Nyckelmatchen mot England blev den andra singeln. En obesegrad Liam Pitchford ställdes mot Mattias Karlsson. Matchen gick till fem set och i det sista kunde Mattias kämpa ner sin vän och träningskompis med 11–9.

Matchen stod och vägde, fram och tillbaka. Två bra servar och två bra bollar vid nio lika i sista set avgjorde. I dag kände jag mig stark. Det var oerhört skönt att få med sig den, säger Mattias Karlsson.

Vann åtta raka

Artikelbild

| Sveriges Jon Persson jublar efter poäng under matchen mot Englands Samuel Walker i kvartsfinalen under lag-VM i bordtennis i Halmstad Arena.

I den första matchen slog Kristian Karlsson an tonen i andra set. Han tog åtta raka poäng och gick från underläge 3–8 till setseger 11–8. Kristian vann i tre raka set. Av skadan från matchen mot Taiwan märktes inget.

Jag känner inte av den alls, säger Kristian Karlsson till SVT.

Efteråt är han glad och nöjd.

Lagtitlar är det roligaste som finns, särskilt i landslaget, säger han.
Artikelbild

| Sveriges Kristian Karlsson vinner mot Englands Paul Drinkhall i kvartsfinalen under lag-VM i bordtennis i Halmstad Arena.

Jon minns ingenting

Sveriges tredjeman Jon Persson ställdes mot Samuel Walker. Jon gjorde processen kort och vann i tre raka set. När han slog in sista bollen fanns det inga gränser för glädjen. Lagkompisarna stormade banan och bara skrek. Publiken i Halmstad arena exploderade i eufori.

Artikelbild

| Sveriges Mattias Karlsson peppas av förbundskapten Ulf "Tickan" Carlsson och lagkamrater under matchen mot Englands Liam Pitchford i kvartsfinalen under lag-VM i bordtennis i Halmstad Arena.

Jag minns inte sista bollen. När bollen gick ut var det bara ren glädje, jublar Jon Persson.

Genom segern säkrade Sverige brons i lag-VM – det spelas ingen match om tredje plats. Att det ska bli en ädlare valör än så är det få som tror. I semifinal väntar storheten Kina, som har åtta raka lagguld. Kineserna har inte förlorat sedan Sverige vann 2000 i Kuala Lumpur.

Tickan är nöjd

I bakgrunden vankar förbundskaptenen Ulf "Tickan" Carlsson. Han vill inte ta fokus från spelarna en sån här kväll. Men naturligtvis är han nöjd.

Det är fantastiskt. Det är stort att gå hela vägen och ta medalj. Det här gänget har varit i kvartsfinal innan. Nu fick vi lyfta det ett steg till på hemmaplan, säger han och lovar att försöka ge kineserna en fight i morgon.
Vi har vunnit ett brons. Men det kan bli mer, säger han förhoppningsfullt.

Den svenske coachen för Englands lag är besviken.

Vi kom inte alls upp i den nivå vi spelat på innan. Det var den andra matchen som avgjorde, säger Marcus Sjöberg besviket.