Mardrömsminuter sänkte ESK igen

Enköpings SK välkomnade Bollstanäs SK till Enavallen på onsdagskvällen. Gästerna tackade, bockade och gjorde fem mål på Enköping. "Det här är helt enkelt skillnaden mellan lagen ikväll", säger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

14 augusti 2019 22:13

Enköping hade ett berg att klättra uppför redan inför matchen. Tredjeplacerade Bollstanäs är i god form och går för uppflyttning medans ESK slåss för sin överlevnad i botten.

– Vi slår underifrån, de har pressen på sig, sa ESK:s tränare Tomas Karlsson inför matchen.

Inledningsvis såg det också ut som att ESK kanske kunde få med sig något från matchen. Man stod rätt i försvaret och gjorde det svårt för Bollstanäs att skapa riktiga lägen.

Det tog 25 minuter, sedan hade tidigare ESK-spelaren Ina Burström gjort 1–0 till gästerna. ESK fortsatte att kämpa och slita, men kunde inte ta sig längre än till mittplanen innan Bollstanäs tog övertaget igen. Våg efter våg anföll dem med och till slut skulle även 2–0 komma, i den 32 minuten. Där och då trodde nog ESK att det värsta var över, men bara minuterna senare kom även 3–0. Vilket också var ställningen i halvtid.

– Vi gör det bra i försvaret men vi släpper in för lätta mål, säger Tomas Karlsson.

Dödar de snabba målen matchen?

– De gör ju det lite granna. Det blir en sådan uppförsbacke mentalt. Nu har vi åkt på sådana här lägen två matcher i rad, säger Karlsson och syftar på lördagens möte mot Gusk.

I den andra halvleken går ESK in och visar att man vill mycket mer. Men 3–0 är en svår backe att ta sig upp för och Bollstanäs står bra i försvaret. ESK lyckas skapa några lägen framåt, bland annat ett ribbskott av Frida Östlund efter fint förspel av Elvira Gustafsson, men bollen ville aldrig in. Istället skulle Ina Burström göra både 4–0 och 5–0 och därmed fullborda sitt hattrick mot sin gamla klubb.

Trots de två målen i den andra halvleken är Karlsson mycket nöjdare med sitt lags prestation.

– Jag tycker att vi står upp bra i andra, även fast vi förlorar den med 2–0. Det här var inte en poängmatch för oss, sett till förutsättningarna.

Därmed var den andra matchen av tre (på en vecka) avklarad och ESK fick lufta flera spelare mot Bollstanäs.

– Vi gör några byten och sparar lite spelare. Vi har gått hårt nu och då måste vi se om hur vi ska prioritera.

– Det var skönt att se alla spela. Dessutom fick vi ingen varning eller ny skada, vilket var bra. Vi kommer behöva våra spelare inför de kommande matcherna, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist