Det har varit många veckor av sommar och egenträning för ESK, men äntligen sätter hösten igång. Dessutom sätter det igång med stadsderby mot Uppsalalaget Gusk.

– Tjejerna är väldigt taggade. De har tränat på väldigt bra och är laddade. Det blir ju lite extrataggning när det är ett derby som väntar, säger lagets tränare Tomas Karlsson.

ESK åker till Uppsala med ett starkt lag; det är mer eller mindre första gången där här säsongen som man kan ställa upp med det bästa laget.

– Det känns väldigt bra, förklarar Tomas Karlsson och fortsätter:

– Vårens skadade spelare har haft sommaren på sig att återhämta sig och rehabträna. Vi kommer äntligen kunna mönstra vårt starkaste lag.

Gusk har flera ESK bekantingar i laget, men kanske främst Hannah Lichtenstein. Tidigare under säsongen har dessutom tidigare ESK-kaptenen Kaisa Nilsson spelat i Gusk, men hon är tillbaka i BP nu. För Karlsson del ligger dock fokuset på de egna spelarna och det egna laget.

– Vi är mer måna om oss själva och vårt egna spel. Men det brukar bli tuffa matcher mot Gusk.

– De är piskade att vinna och vi kan ställa upp med ett bra lag. Förra året gjorde vi det bra när vi gästade dem i Uppsala. Skrällpoäng är inte omöjligt tycker jag.

Mötet mot Gusk är bara starten på en tuff vecka.

– Vi möter Gusk nu, sedan möter vi Bollstanäs på onsdag för att sedan ställas mot Ljusdal på söndagen.

– För att vi ska komma rätt på det måste vi ta några poäng i de här matcherna. Men det vet alla om och det är det vi går för, säger Karlsson.