Den sista deltävlingen i Göta MS egen kvällscup blev en annorlunda upplevelse för den unge talangen Lukas Wärn, 16.

Efter flera framgångsrika deltävlingar ledde han totalen inför den sista tävlingen och det gällde helt enkelt bara att hålla undan.

– Jag tänkte väl att jag inte behövde ta i för fullt i körningen. Jag behövde inte vinna för att vinna totalt, så jag körde mer med huvudet och gick in för att hålla mig på hjulen, helt enkelt.

Artikelbild

| Vinnare. Lukas Wärnsegrade i Kvällcupen, före Niklas Palm och Hampus Görl.

Nu räckte det ändå hela vägen. Lukas segrade även i sista deltävlingen efter att ha passerat Emil Löfgren på sista varvet och säkrade därmed totalsegern i även i Kvällscupen, efter att tidigare ha segrat i KM:s juniorklass.

– Känns väldigt roligt, även om det var lite surt i sista deltävlingen av KM när hojen gick sönder, annars hade jag tagit totalsegern även där, inte bara i juniorklassen.

– Jag har lyckats undvika att begå några misstag i tävlingarna och har verkligen haft ett bra flyt hela tiden, säger han.

Nu står snart nya, och större, utmaningar för dörren. Till hösten är målet att köra sin första Novemberkåsa.

Men innan dess står två EM-deltävlingar på schemat: en i Sverige och en i Polen.

– Jag gör helt enkelt en större satsning i år. Så framöver blir det hårdträning, med mer fys för att orka allt som väntar. Dessutom gäller det att jaga sponsorer i och med att en satsning är ganska dyr.

Resultat Kvällcupen

Totalt: 1) Lukas Wärn, 2) Niklas Palm, 3) Hampus Görl.

Senior: 1) Fredrik Eketjäll, 2) Magnus Eriksson, 3) Christer Jansson.

Segrare i KM

Junior: Lukas Wärn

Senior: Niklas Palm

Veteran: Lars-Erik Wärn