I den sista seriematchen visade Lokomotiv klass när de besegrade topplaget Loke på ett övertygande sätt. Lokomotiv har varit klara för spel i tvåan nästa år ett tag efter att lagen ovanför tackat nej för spel en serie högre upp.

Den som inledde målskyttet i Nordiahallen, var lagets främsta målskytt och hela seriens näst bästa poänggörare, Tobias Metzner som i slutet av första perioden gjorde 1-0. Det var periodens enda mål.

I den andra perioden la Lokomotiv in ytterligare en växel och visade sin effektivitet och gjorde åtta mål och Loke ett. Matchen var punkterad.

Artikelbild

| Uppflyttade igen. Lokomotiv Grillby säkrade uppflyttning för femte säsongen i rad.

– Vi spelade jättebra dom två första perioderna. Vi gör det vi är bra på och gör väldigt fina mål. Vi möter ett bra lag och visar att vi kan, säger Tomas Lindgren, tränare för Lokomotiv och fortsätter:

– Det märks när vi har mycket folk, och vi kan gå på tre kedjor, då orkar man mer.

Hur summerar du säsongen?

– Vi var bra i början, tills vi fick första förlusten, sen har vi varit på tok för lite folk på träningarna, efter jul har vi inte haft nån träning på fullplan. Orken är lite dålig, då blir lite hackit som i sista idag , det har vi förlorat andra matcher på.

Artikelbild

Lokomotiv slutade fyra i serien efter 14 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster. Vann serien gjorde IK Sirius FBC före IBF Roslagensalliansen och Loke IBF.

– Från sjuan till tvåan. Nu är det förbundsserie, nu är det på allvar, säger Lokomotivtränaren.

Artikelbild

| Mikael Bodin, en av tre, tremålskyttar för Lokomotiv.

Kommer ni räcka till i tvåan?

– Vi måste ha fler spelare. Vi måste kunna träna ordentligt och inte vara nio man på träningarna.

Artikelbild

| Målfarliga Tobias Metzner.

Målskyttar Lokomotiv: Tobias Metzner 3, Mikael Bodin, 3, Jens Wickman 3, Jakob Fertig, Oskar Manninen, Johan Alveus.