Lång väntan över för EIBK

Tabelltvåan Enköpings IBK tar sig an fyran Uppsala Teknologer i en viktig match hemma i S:t Ilian. En match som blir som en omstart för EIBK.

Louise Andersson och EIBK har laddat sedan 19 oktober inför helgens match.

Louise Andersson och EIBK har laddat sedan 19 oktober inför helgens match.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-11-08 11:30

Det har gått ett tag sedan Enköpng spelade match nu. Efter att få fått två matcher flyttade har man inte beträtt en plan för match sedan den 29 oktober. Men under lördagen är det äntligen dags igen.

– Det är ju på tiden. Ska bli fantastiskt kul med en ny match, säger Louise Andersson i Enköping.

Matchen står alltså mellan EIBK och Uppsala Teknologer, för närvarande på fjärdeplats. Dock med två matcher mer spelade än tvåan EIBK.

– Det är deras u-lag och dem har vi inte mött tidigare. De har säkert någon bra spelare med från A-truppen. Men vi bryr oss inte så mycket om dem, utan framför allt ska et bli roligt med ny match.

Hur har det varit med så långt uppehåll?

– Man strävar ju hela tiden efter att spela matcher och när det inte blir av så tappar man ju lite tempo på träningarna i början. Men den senaste veckan nu har det sett bra ut och Fredrik Andersson (vikarierande coach i Johan Linds frånvaro) har fått fart på oss och det har sett bra ut, säger Andersson.

– Laget kommer se ungefär samma ut som senaste matchen och det viktigaste för oss kommer vara att vi får tempo i spelet. Det, och att vi är skarpa och ordentliga i avsluten. Även om vi gjort en del mål de första matcherna kan det blir bättre. Vi lägger i alla fall all fokus på oss själva och vårt eget spel, och inte så mycket på dem.

Matchdags

Enköpings IBK IBK Uppsala Teknologer U
Division 2 Uppland Dam
Lördag 16:30, S:t Ilianshallen

Karta: S:t Ilianshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!