Säsongen som tog slut för några veckor sedan, efter förlust med 1-2 i matcher mot Vimmerby Hockey i playoff 1, var ESK:s bästa på flera år. Andreas Lindquist har som så många säsonger tidigare tillhört lagets nyckelspelare. Framförallt med sin solida defensiv. Om det blir något spel 19/20 är i dagsläget tveksamt.

– Jag har inte bestämt något. Men det lutar åt att jag lägger av som det känns nu. Men man har varit tveksam förr, vi får se, jag får låta det gå några veckor, säger Andreas Lindquist, som fyller 31 år i juli.

Främst handlar det om han vill hitta mer tid till ett civilt liv utanför ishockeyn.

– Det tar ju sin tid liksom. Man har ju varit igång några år nu, och vill ha lite tid till annat också. Man lägger ju ned sex dagar i veckan på det här under säsong, så det går åt sin tid, säger Andreas Lindquist.

Inför årets säsong bestämde han sig för en fortsättning ganska tidigt, när ESK var snabba med att forma säsongens trupp.

– Jag har pratat med ESK och de har sagt att jag skulle få min tid att änka över det, och att det inte är någon stress. Samtidigt har det varit en riktigt rolig säsong, säger kaptenen.

– Den senaste säsongen som går att mäta med det här var när vi åkte ut mot Kiruna i playoff 2 2013, fortsätter han.

Han tror dock att ESK kommer ha en stark trupp inför nästa säsong.

– Det finns potential i gruppen, det är en spännande trupp. Jag hoppas att de flesta vill vara kvar. Jag tycker att klubben är på gång, det går åt rätt håll, säger Andreas Lindquist.