Kommentar Oväntat tufft men väntat resultat. Jag tippade att Helsingborg skulle nypa en match av Storvreta och de hade sannerligen sina lägen till det i den här kvartsfinalserien men de tog inte till vara på någonting. Storvreta har inte spelat förträffligt. Serieformen har inte visat sig i slutspelet men grundserie och slutspel är två olika saker. Har man fått något gratis tidigare får man inte det längre. Att det skiljde sex placeringar och nästan 30 poäng under säsongen är inte nåt man tänkt på när man sett lagen göra upp på planen. Men man har sett tydligt att Storvreta har en helt annan bredd i sin trupp och dessutom ganska mycket mer vinnarmentalitet. En Storvretaspelare uttryckte just den detaljen som avgörande. "Det känns mjukare", sade han. Så sant.

Så. Nu lägger vi Helsingborg till handlingarna och blickar framåt. Mot vad? Förhoppningsvis Linköping eller Växjö säger jag. För Storvretas skull. Det är fel att klassa in Mullsjö i facket mardröm men det känns just nu som den klart tuffaste motståndaren av de tre Uppsalalaget kan få. Att Storvretaspelarna sjöng "Vi är Mais:are" i omklädningsrummet efter segern (under säsongen har det ju annars varit "Sirius hej – hej hej hej") i Idrottens Hus kan tolkas som att de vill möta just västgötalaget, men det tror jag inte ett dugg på. Mullsjö har en ruskig form och med 13–8 i bagaget (ja, jag vet det var i seriespel) så vet de i alla fall att det går att slå Storvreta.

Storvreta saknade återigen Valdemar Ahlroth som i alla fall sågs vara ombytt och utan kryckor i Helsingborg. Han gick runt och sköt lite lätt under uppvärmningsdelen Räkna med att han kommer att vara i speldugligt skick tills semifinalspelet drar igång först nästa lördag. Inte helelr Alexander Rudd kom till spel då han var hemma, magsjuk. Två bra spelare som Storvreta klarade sig riktigt bra utan. Det finns en annan bredd i år som alla vet. När laget försvann mot Falun med dunder i brak i fjolårets semifinal var det mycket på grund av att "krämen" var slut. Så känns det inte i år. Nu borde det finnas mycket mer att kräma ut i stället.