Den inledande delen av fortsättningsserien blev ingen dans på rosor för Bålsta HC.

På fem matcher skrapade laget ihop 2 poäng, även om det var bud på mer i vissa matcher på slutet.

– Fortsätter vi bara i samma stil som vi avslutade innan uppehållet kommer det att bli bra. Bra prestationer leder till slut till poäng, så enkelt är det bara, menar Linus Lennerup.

Hur har ni förberett er under uppehållet?

– Vi har tränat två gånger i mellandagarna och två gånger förra veckan. Vi har kört enligt modellen kvalité före kvantitet – det har varit roligt att se för vi har haft riktigt bra träningar.

Positivt är också att truppen blivit bredare. Ett antal spelare är tillbaka från skador och dessutom har man fått in en del nyförvärv.

– Det är klart, men övergångarna är inte officiella än så jag vill inte gå ut med några namn. Men det är positivt för oss.

Hur viktig är matchen mot Iron med tanke på tabelläget?

– Jätteviktig. Vi behöver ju få med oss poäng och det här är en match vi nog behöver vinna. Sen tror jag inte att det spelar så stor roll att de också ligger i botten av tabellen, poäng kommer vi att kunna ta även mot lagen i toppen om bara prestationerna är bra.

Målskyttet har varit en av anledningarna till den knapra poängskörden.

– Det har vi jobbat med hela säsongen och jag tycker det har blivit bättre. Sen är det mycket tillfälligheter och går det tungt så är risken att man inte tar avsluten som krävs. Nu har vi dock får chansen att lite starta om i och med uppehållet, så vi känns supertaggade, avslutar Lennerup.