Lag Niklas Edin säkrade slutspelsplatsen via övertygande 10–2 mot Kina i den nionde grundomgången, och följde upp med vinst mot Ryssland med 7–3. Sverige har fortfarande bara en förlust.

Mot Kina inledde Sverige med fyra poäng i första omgången och en stulen trea i den andra. Matchen var i praktiken över redan där, och efter sju omgångar gav Kina upp.

En fantastisk start. Vi tar fyra poäng i första omgången och då ska det mycket till om vi ska förlora. Sen stjäl vi en trea och då är det omöjligt för dem att komma tillbaka, säger svenska trean Oskar Eriksson i en segerintervju.

Sverige vann därefter även mot Ryssland – en bra dag på jobbet för Niklas Edin.

Det var viktigt att få två vinster, naturligtvis. Jag tycker att det var mer sättet vi gjorde det på, att vi går in och får bra starter och kan slå på en liten "cruise control". Vi spelade inte perfekt på något sätt men vi håller väldigt trygga ledningar. Då kan vi spara lite energi och framför allt tankeverksamhet, man kan "chilla lite" och ha lite kul därute, säger Niklas Edin till Svenska Curlingförbundet.

Nästa match är ett toppmöte mot Kanada.

Det var lite den här dagen som var viktig för att kunna spara energi och gå in i kvällen med ett bra lugn. Vi vet att vi behöver höja oss lite och kommer in med mycket energi och utvilade till morgondagens match.