Förra helgen visade ESK Hockey att det här med två matcher på två dagar passade laget bra. När man nu ska upprepa proceduren är det dock på bortaplan.

– Kommer att bli schysst. Det är en ny utmaning för oss, men en som är bra för gruppen. Även om vi känner varandra väl är det en chans att tillbringa mer tid tillsammans – det blir lite team building av det hela, menar Robert Kimby.

Efter helgens matcher har laget spelat fem matcher på åtta dagar. Ett väldigt tätt spelschema.

– Det blir mycket och vi har kanske haft det lite tuffare i starten än andra lag, men det är inget vi lägger vikt vid. De andra lagen kommer att få sina tuffare perioder längre fram istället.

I onsdagens bortamatch mot Köping kom ESK inte upp i samma frenesi och energi som i förra helgens matcher. Att det skulle vara en indikation på att spelarna blivit slitna är inte Kimby orolig för.

– Energin var inte riktigt densamma, helt sant. Men det är mycket från dag till dag när det gäller det där. Vi hade trots allt chanser till både en poäng och kanske ännu mer mot Köping. Sen har vi lite sjukdomar och skador, vilket drabbar alla lag. Det är inte heller något vi tänker på, utan vi kör med de spelare vi har tillgängliga.

I helgen är det alltså Kalix och Boden som väntar. Kalix är först ut – ett lag som haft det kämpigt hittills med endast en övertidsseger på fyra matcher.

– Vi har sett en del matcher med dem och ibland är de framåt och ibland tillbakadragna. Som i alla matcher i den här serien kommer det säkert att bli tight och mycket fram och tillbaka. Det är en hockey som passar oss ganska bra, men det gäller att vi är noggranna – ännu viktigare på bortaplan.

Och sen en riktigt tuff match mot Boden?

– Det blir ännu en rolig match och ännu ett nytt lag för oss. De har börjat bra och det är nog den match som man på förhand trott kommer bli mest intensiv och tuffast rent fysiskt. Det kommer nog att bli ett krig och vi får vara beredda på att det kommer göra ont.

– Sen är det ju inte så att Boden åker runt och jagar spelare, men vi måste vara förberedda på kampen och vaksamma på vad som händer på plan. Påslagna, helt enkelt.

Med en träning kvar under fredagskvällen fanns lite frågetecken i truppen. Klart är att Douglas Alenbring blir borta en eller ett par veckor framöver, samt att Rasmus Hedin missar helgen på grund av sjukdom. Simon S:t Cyr, som i onsdags avbröt matchen mot Köping inför den tredje perioden, kommer att finnas med i truppen.

– Han åker med, sen får vi se hur det blir med speltid. Han har sagt att hans status är tillräckligt bra för inhopp under lördagen, men Hagman (Pontus) kommer att starta. Sen får vi se hur det ser ut inför söndagen, avslutar Kimby.