– Jag är inte hundra nöjd, men vi tar tre poäng. Så enkelt är det, säger Andreas Olofsson, tränare för EIBK efter vinsten och tillägger:

– Det är en dag på jobbet, vi ska vinna med 4-5 mål till mot dom.

En stabil bortaseger för EIBK i herrtrean mot bottenlaget Västerlöfsta IBK. Men det var hemmalaget som gjorde 1-0, innan EIBK fick ångan och kunde göra tre mål på mindre än fyra minuter innan periodvilan.

Det var tvåmålsskytten Jonathan Piispanen som såg till att det rasslade till bakom Västerlöfsta-målvakten, när han inledde målskyttet för EIBK. Därefter två snabba mål av Linus Sjöquist, även han tvåmålsskytt och Albin Pettersson.

– Första tio var vi avvaktande och slarviga. Efter det ökade vi tempot både på boll och löpningar, även vändningar, säger Olofsson.

Den andra perioden vann EIBK med 2-0 efter bra spel. De hade en 5-1 ledning inför den sista perioden, som de ökade på till 8-1 i den tredje perioden, innan Västerlöfsta reducerade med två mål i slutet av matchen.

Några spelare som du var extra nöjd med?

– Jonatan Hillerstig är jätteduktig. Hela första kedjan var bra med Linus Sjöquist, Simon Äng och Jonathan Piispanen. Det är dom som sticker ut lite, framförallt Piispanen som slet på ordentligt, säger EIBK- tränararen som inte var helt nöjd trots vinsten med fem mål.

Segern för EIBK som befinner sig lite i ingemansland i tabellen. De har tolv poäng upp till serieledarna Sirius och tio poäng ner till IBK Enhörningarna som ligger under kvalstrecket.

Målskyttar EIBK: Jonathan Piispanen 2, Linus Sjöqvist 2, Rasmus Lööv, Albin Pettersson, Oscar Edbom , Jonatan Hillerstig.