Vilken är er bästa prestation under 2017?

– Jag vet vilka problem han hade förra året, att han överhuvudtaget kastade 82 meter är grymt. Sjukgymnasterna och naprapaterna vi jobbar med säger att det är obegripligt att han kan kasta

överhuvudtaget, så dålig som axeln har varit, säger Björn Amb, tränare till Kim och fortsätter:

– Den tävling vi gjorde borta i Lettland, den var den bästa. Det var väldigt svåra förhållandendär. Det blåste otroligt mycket från sidan. Ändå gjorde han över 82 meter och vann den tävlingen, det var det bästa resultatet förra året.

Säsongen inleddes med en åttonde plats i Diamond Leauge tävlingen i Doha.

– Det var en speciell tävling, då fick han ont redan på uppvärmningen, ändå kunde han gå in och kasta så pass bra som han gjorde. Det var helt okej. Dom andra tävlingarna har smärtan kommit när han börjat kasta på. I Doha hade han ont redan på uppvärmningen, vilket är jättejobbigt, hade vi inte varit så långt bort hade vi inte ens tävlat. Generellt var hela säsongen väldigt bra. Hade vi bara kunnat få ordning på axeln, som vi brukar lyckas med, då hade han kunnat kasta riktigt långt förra året.

Vad ser ni fram emot 2018?

– Vi har börjat träna och kasta, det känns väldigt bra. Nu ska vi komma igång och kasta på och verkligen få träna och kasta. Det är det vi haft problem med de sista fyra, fem åren, vi har inte kunnat träna kastning. Vi har rehabat och tävlat i stort sett, det är som att köra racerbil, köra runt och köra 80-90 km/h på tävlingsbana, sen ska man köra i 300, det går inte. Tajmingen finns inte där. Det ska bli det stora målet, verkligen kunna träna kontinuerligt under säsongen. Tävlingsmålen är EM i Berlin och Finnkampen, vi måste hålla den traditionen i liv borta i Finland. Då ska vi ta dem.