– Sammantaget är vi jättenöjda och det har varit en bra helg. Vi sa inför att vi skulle åka ner och göra det bäst vi kan och det har vi gjort också, säger lagets coach Jim Wetterström.

Enköpings rugbyklubb fick, med sitt unga manskap i åtanke, svårt att nå ända fram i årets finalspel av SM.

Men man fick trots allt en mycket bra start under lördagens gruppspel.

Den första matchen besegrade man Göteborg med 7–12. Starkt med tanke på att Göteborg sedan vann gruppen och spelade om bronset under söndagen.

Tyvärr fick man sedan se sig besegrade av både Wexiö och Erikslund och man hamnade därmed sist i gruppen.

– Vi hade en del otur på vägen. Matchen mot Erikslund var riktigt jämn och vi tycker kanske själva att vi skulle haft ett strafförsök med oss. Hade vi vunnit den hade vi tagit oss vidare till semifinal. Så det var trots allt nära.

Istället väntade spel om placeringarna 5–8 under söndagen, vilket inleddes på bästa sätt med en klar seger mot Vänersborg med 26–7.

Därefter fick laget en minst sagt gruvlig revansch i helgens sista match, den så kallade platefinalen, där man besegrade Erikslund med hela 17–0.

I och med det slutade ett ungt ERK femma i årets SM.

– Jätteskönt att avsluta så som vi gjorde. Vi spelade riktigt bra och visade att Enköping finns kvar på rugbykartan, alla var riktigt taggade, menar Wetterström som också riktar beröm till ett par spelare.

– Oskar Proos har gjort det riktigt bra med tanke på att han spelat med en förkylning. Oliver Lövgren har även han varit riktigt bra. De två stod ut lite och fick med sig de andra spelarna på tåget under den sista dagen.