Olympiskt Det blir inga nya vintersporter i OS i Peking 2022, meddelar Internationella olympiska kommittén (IOK) under sitt möte i Pyeongchang, rapporterar Inside The Games.

Peking har inte föreslagit några nya sporter att lägga till programmet. Vi är nöjda med det och kommer inte att föreslå några, säger IOK-ledamoten Juan Antonio Samaranch den yngre, chef för Peking-OS koordinationskommitté.

Tre vinteridrotter som inte är med i OS-familjen har erkänts av IOK – bandy, skidbestigning och isklättring – men saknar fortfarande deltagarantal och internationell publik för att ta en plats.

Däremot öppnar IOK fortfarande för att införa nya discipliner i befintliga sporter. Exempelvis efterfrågar många freeskiingåkare att big air läggs till framtida OS-program. I Pyeongchang får de hålla till godo med grenen slopestyle.

Den senaste sporten att adderas till vinter-OS är snowboard som gjorde entré i Nagano 1998. Skeleton kom tillbaka på OS-programmet till OS i Salt Lake City 2002. Sporten fanns med på OS-programmet 1928 och 1948.