Idrottsledaren talar ut om rattfyllan

Nu väljer Fanna BK:s tränare Alexander Alan att träda fram och berätta om situationen då han i våras greps för rattfylla. "Jag kan bara be om ursäkt", säger han.

Alexander Alan, tränare i Fanna BK, berättar nu om händelserna tidigare i år när han blev tagen med narkotikaklassade preparat i blodet när han körde bil.

Alexander Alan, tränare i Fanna BK, berättar nu om händelserna tidigare i år när han blev tagen med narkotikaklassade preparat i blodet när han körde bil.

Foto: Anders Forngren

Enköpings kommun2019-11-08 15:30

I oktober skrev vi om att en idrottsledare i Enköping tidigare under året – närmare bestämt i maj – stoppades när han körde bil med narkotikaklassade ämnen i blodet.

Nu väljer Alexander Alan, tränare i Fanna BK, att träda fram och prata om det som hände.

– Jag har mått dåligt under ganska lång tid och varit sjukskriven sedan 2016. Med det sagt så vet jag också att det inte finns något som ursäktar det jag gjorde. Det är inte några sympatier jag är ute efter. Jag vill egentligen bara be om ursäkt till klubben, vänner och familjen, säger Alan och fortsätter:

– Sedan vill jag få stopp på skitsnacket som cirkulerar. Man har fått höra både det ena och det andra, så jag vill berätta om vad det är som faktiskt har hänt. Jag vill inte att det här ska förstöra ännu mer för Fanna BK, min familj eller någon annan. Därför vill jag ge min bild om det som hände och varför jag gjorde som jag gjorde.

Kan du beskriva varför det blev som det blev?

– I grunden handlar allt om mitt mående de senaste åren, men framför allt sedan förra hösten. Då eskalerade det och jag mådde sämre i min utmattningsdepression som jag dragits med. Medicinerna jag tog hjälpte inte längre och därför bestämde jag mig för att testa så kallad CBD-olja (som innehåller narkotikaklassade THC). Sedan blev jag stoppad och hade spår av det i blodet. Därefter blev jag stoppad ytterligare två gånger, men resultatet från drogtesterna då är från samma användande. Men som sagt, det finns inget som ursäktar det jag gjorde, utan jag tar ansvar för det.

Hur ser du på det som du gjort i förhållande till Fannas verksamhet och värdegrund?

– Det har funnits en besvikelse i Fanna över det här, men kanske främst för att jag inte berättat för dem om hur jag mått. De har undrat varför jag inte kom till dem och berättade, men det är inget jag pratar om med någon egentligen. Det jag till slut gjorde nu låg utanför Fannas verksamhet, men det var fortfarande fel det jag gjorde.

Du har ju trots allt en framträdande roll i föreningen. Är man inte alltid en representant då, även utanför Fanna IP?

– Jo, absolut och jag har ju själv snackat om sådana här saker med spelarna i laget. Att jag då själv gör något som bryter mot det är förstås inte okej. Allt jag kan säga är att det var fel, att jag ber om ursäkt och att det inte kommer hända igen.

Fanna har nu tagit ett beslut om att låta Alex vara kvar som tränare, något han är glad över.

– Klubben har visat ett fantastiskt stöd och jag är jätteglad att jag får fortsätta, för det var absolut inte självklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!