Banan är nu helt klar, pilad och bandad och körtider är också uppmätta. Starten för dagsetappen är klockan 09:00 på lördag morgon den 11 november och målgång för dagsetappen beräknas bli ca 13:00 för den första föraren respektive ca 15:00 för den sista föraren. Nattetappen startar klockan 17:00 och allt tyder på att det kommer att bli en lång Kåsa där första förare väntas nå målet ca 03:00 på söndag morgon.

Det har hittills varit mycket torrt i markerna där tävlingens specialsträckor är förlagda. Men de senaste veckornas regn har på vissa ställen runt banan skapat mindre sjöar som kan ställa till bekymmer för förarna.

Det finns 8 stycken publikplatser är utmärkta på kartorna runt den ca 9 mil långa banan. Speciellt på dess platser finns problematiska områden.

Artikelbild

| Blött. Hagmans Rotvälta på Husqvarna-sträckan, Specialsträcka 3, en av åtta publikplatser på årets Kåsa.

Totalt är det 166 förare anmälda till tävlingen och huvudfavorit är Joakim Ljunggren.

"Jag tror att Albin Elowsson som kör för FMCK Skövde eller min klubbkompis Niklas Persson kommer att bli mina svåraste konkurrenter om segern", säger han i ett pressmeddelande via arrangören Göta MS.

"I år har jag verkligen satsat på Kåsan och stod bland annat över Gotland Grand National för att komma väl förberedd till Enköping som jag tror kommer att bli mycket tuffare än i fjol".

Och om det fram på småtimmarna visar sig att den 15:e Kåsan inte hamnar hos dig för gott?

"Då kommer jag tillbaka 2018, för denna Kåsa vill jag också vinna", avslutar Jocke. (EP)