Högklassig beachvolley ute i Fröshults-Brunnby

24 lag tog sig i helgen till Fröshults-Brunnby för att spela en Challenger-tävling i beachvolley. Det bjöds på starkt spel i rejält blandat väder.

14 maj 2019 17:00

För tredje gången avgjordes en beachvolley-turnering i Fröshults-Brunnby. Det var en Challengerturnering som är precis under "Sverigetouren". Damerna fick under lördagen åtminstone vädermässigt känna lite "beachstämning" på de fyra planerna medan herrarna hade det betydligt svalare under söndagen.

– Vi hade tur med vädret i alla fall, förra helgen snöade det ju, sa tävlingsledare Gabriella Casadei som tillsammans med sin man Peter Ekblom precis som vanligt höll i trådarna under helgen.

Spelmässigt håller Gabriella på i nivån under de som deltog i helgen medan maken Peter spelade den här gången.

– Nu när vi kört några år börjar man få koll på vad deltagarna tycker är viktigt att vi som arrangörer ordnar, säger Gabriella och fortsätter:

– Vi kan ordna varm mat och riktiga toaletter, det finns inte på alla tävlingar. Men även om vi kört tre år är det mycket jobb innan.

De tolv lagen var indelade i grupper om tre lag i varje där de två främsta gick till kvartsfinal.

Bland damerna blev det Emmelie Viklund IKSU (Umeå) och Cecilia Åshberg Fyrishov som avgick med segern efter en rafflande 2–1 seger i finalen mot Sofia Uddin/Jessica Nordlöf från 08 Beachvolley Club.

Den överlägset mest meriterade spelaren i fältet, Björn Berg Umeå, spelade i kylan på söndagen.

Björn Berg, som representerade Sverige vid OS både 2000 och 2004 visade att han fortfarande håller hög klass. Tillsammans med Nyköpings Jakob Molin gjorde de nämligen rent hus.

Finalmotståndarna Markus Palm/Lawrence Montas var de enda som lyckades knipa något set mot favoriterna.

Snart kommer banorna till användning igen.

– Ja, vi har två träningsläger inplanerade i juni då det kommer en hel del meriterade spelare och tränare hit, berättar Gabriella.

Anders Hallman

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!