Nyförvärven är många i ESK Hockey inför den kommande säsongen. Dessutom har man fått in en hel del spelare som valt att vända hem till klubben efter några år på annan ort och i andra klubbar.

Den senaste i raden är backen Wilmer Lindblad, 19. Han lämnade ESK inför säsongen 2015/2016 och har sedan dess spelat i Linköping J18 och VIK Västerås J18/J20.

Senaste klubbadressen är dock Örebro HK J20.

Artikelbild

| Wilmer innan han lämnade ESK för spel med Linköping.

– Det känns grymt bra och spännande att komma hem till moderklubben. Jag har fått ett mycket bra intryck av tränarna Robert Kimby och Johan Jonsson och det känns som en trupp som hela tiden vill ta steg i rätt riktning. Jag personligen känner att jag kommer kunna ta nästa steg i min egen utveckling, säger Lindblad till ESK:s hemsida.

– Mina förväntningar på säsongen är att vi ska gå så långt som möjligt och skapa en god stämning i Bahcohallen.

Även tränare Robert Kimby är nöjd med att den unge backen vänder hemåt.

– Känns såklart jättebra att få hem ännu en ESK kille till vår redan nu ambitiösa grupp. När vi fick höra att Wilmer var intresserad av att komma hem så var det en "no brainer" och de ska bli kul att se honom i tröjan igen.

– Vi får en väldigt seriös kille som lägger ner sin själ i hockeyn och besitter en fin skridskoåkning, både med och utan puck. Precis som alla unga spelare är det viktigt att man har tålamod och han kommer få den tid det behövs för att växa in i seniorkostymen.

Under förra säsongen stod Lindblad för 10 poäng för sitt Örebro i J20 SuperElit och ytterligare en poäng under slutspelet.