Ni vet hur matchserien mellan Storvreta och Helsingborg har sett ut. Skåningarna har gett oväntat bra motstånd och har varit i ledningen i slutperioderna i samtliga tre tidigare matcher utan att lyckas knyta ihop säcken. När Storvreta hade 5–3 i Idrottens Hus efter 40 spelade minuter i den fjärde matchen skulle det väl vara lugnt? Icke. Helsingborg reducerade till 5–4, fick en straff som Viktor Klintsten räddade innan man satte in en ruskig press på Uppsalalaget. Delvis för att Niklas Winroth satt utvisad. Men när de knappa 900 åskådarna satt och väntade på en kvittering tystade just Winroth hemmapubliken.

– Jimmie (Pettersson) tickade in bollen till mig och jag fick en bra yta och springa på innan jag satte bollen lågt i bortre, en klassisk innebandykontring, säger Winroth.

Det var centerns andra mål i matchen men han var inte färdig där. Bara två och en halv minut senare sköt han även 7–4 till Storvreta och därmed var det klart med semifinalspel.

– Det är skönt att ha slagit dem i fyra raka och nu kan vi vila och "rehaba", säger Winroth som låg ned ett tag i matchen efter att ha fått en armbåge i ryggslutet.

– Det ilade till lite och var obehagligt.

Men någon fara var det alltså inte för spelaren som tidigare år fått kämpa hårt med knäskador. Nu verkar han starkare än någonsin.

– Han är värd all framgång. Han jobbar så hårt med sin träning, säger tränaren Stefan Forsman.

Flera av kvartsfinalmatcherna har varit riktigt jämna men serievinnande Storvreta har alltså dragit längsta strået varje gång.

– Det är starkt. Inte minst när vi även hade dem i den sista grundserieomgången. Nu släppte vi ingen match och det är otroligt starkt, säger Forsman

Det snabba avancemanget gör att Storvreta nu får vänta på att få se vilka de kan få möta i semifinalen. Det står mellan Linköping, Växjö och Mullsjö.

– Jag tar det jag får. De olika lagen har olika styrkor, säger Forsman.

Inte heller Winroth vilka peka ut någon favoritmotståndare.

– Det spelar ingen roll, säger han.

Men Mullsjö fick ni ju ändå nyligen stryk av med 13–8.

– Men det var i näst sista omgången av grundserien och vi hade inget att spela för. Vi är inte rädda för något motstånd. Vi visade ju hemma att vi kan slå dem.