Det blev dubbel vinst för Mattias Åkerberg i Porsche Sports Cup Scandinavia, vars fjärde deltävling hölls i Gelleråsen, Karlskoga. Grillbyförararen tog förstaplatsen framför Peter Nilsson och Ludvig Lindvall.

– Vi fick till inställningarna riktigt bra. Under kvalet satte vi helgens snabbaste heat och fick pole-position efter det. Men i det första racet gick jag ut lite väl hårt. Vi satte banrekord runt varv två och höll samma hastighet till varv fyra-fem, säger Mattias Åkerberg.

Därefter skulle det bli ett tungt race då vänster framdäck började blistra, alltså överhettas och koka.

– Vi fick slita hårt för att hålla oss kvar, det var väldigt påfrestande att bli jagad i tio varv. Dessutom var det väldigt varmt i bilen, runt 50-60 grader, man var helt slut, säger Åkerberg.

För Åkerbergs del blev det ett äkta ”hattrick” där han i en och samma tävling vann pole, seger och varvrekord. Det var Åkerbergs första i Porsche Sports Cup.

– Det är coolt, då vet man att man har gjort något rätt, säger Åkerberg om hattricket.

– Då stämmer körningen, inställningarna och man får allt att hålla. Det är inte något som händer varje dag.

I tävlingen tidigare hade Åkerberg tappat poäng, när han inte kunde ta sig till start på grund av bromsproblem, men denna gång revanscherade han sig rejält. Två vinster och nu var man tillbaka i mästerskapsledning, på 57 poäng.

– Jag hade inte den målsättningen från början, men efter att jag hade vunnit den första helgen i Mantorp kände jag att jag kanske skulle satsa på att vinna ändå. Det kanske kunde vara kul att vinna igen i år.

Härnäst väntar en deltävling på Anderstorp den 18 augusti.