Öppen aktivitet är ett projekt som är ett samarbete mellan Enköpings hyresbostäder (EHB), Enköpings kommun, föreningslivet och andra.

Tanken med projektet är att barn och ungdomar gratis ska få testa på olika aktiviteter och göra det enkelt att komma i kontakt med föreningslivet.

Nu står det klart att projektet tilldelas ett stöd på 230 000 kronor från Region Uppsala.

– Vi sökte de här pengarna och det känns verkligen superroligt att bli tilldelade det här stödet. Det innebär att vi kan fortsätta – och dessutom utveckla – projektet under flera terminer, säger Emelie Lidman, projektledare på EHB.

Tanken är också att pengarna ska gå till att utveckla konceptet. Det har man redan en plan för hur man vill göra.

– Vi har ju fokuserat mycket på barn och ungdomar fram till nu. Nu ska vi försöka utveckla det hela så att projektet även kommer att rikta sig till vuxna.

– Framöver ska vi undersöka vilka behov som finns när det gäller röselse, idrott och fysisk aktivitet och vad som efterfrågas. Det är just de områdena som pengarna är ämnade för. Därefter kan vi se vad vi kan åstadkomma i samarbete med Enköpings föreningsliv.

Föreningarna är en part i projektet som dessutom tjänar på att vara med, menar Lidman.

– OGR Karate, Enköpings SK, Enköpings rugbyklubb, Enköpings HF är bara några av föreningarna som finns med. Karaten till exempel vet jag har fått ungefär 15 nya medlemmar i och med at barn och unga varit och provat på.

– Tanken med projektet är också att föreningarna håller de olika prova på-tillfällena gratis, mot att de får en ersättning från projektet. Så de här pengarna gör att vi kan fortsätta med det upplägget.