Bålstas Axel Nilsson krossade sitt tidigare stavhoppsrekord i helgens Gurkspel. När han väl landat så var det nya rekordet 2,68 meter och 36 cm högre än det gamla.

– Det gick bra för mig på de flesta grenar i helgen, men mest nöjd är jag med stavhoppet. Jag trodde att jag bara skulle klara ingångshöjden 2,13 m men så klarade jag ytterligare tre höjningar, säger Axel Nilsson.

Resultatmässigt gav stavhoppet Axel en 6:e placering i klassen P15 vilket är två klasser över hans egentliga åldersklass P13. Men lottlös var inte Axel för det, under helgen tog han även en guldmedalj i 60m och två stycken silvermedaljer i 200 meter häck och längd. Lillebror Ivan tog även han tre medaljer under helgen; guld, silver och ett brons.

Olle Ekengren, P10, tog även han medalj i boll i form av en guldmedalj kompletterad med ett brons i kula.

Under lördagen togs ytterligare ett brons till Bålsta IK i 80 meter häck där Hampus Gull-Åhlund knep en bronspeng i P15, vilket är en åldersgrupp högre än hans normala åldersklass P14.

På flicksidan så sprang Tove Norrby F9 hem två stycken medaljer. På 600 meter vann hon med närmare två sekunders marginal och på 60 meter sprangs ett brons hem.

Årets spel bjöd även på åska och regn men av det syntes föga när man tittade på de nio ungdomarna som tillsammans med en senior utgjorde Bålsta IK:s representation under tävlingen.