Karlsson bor sedan några år tillbaka i Australien där hon tävlar i den australienska enduroserien.

Men den kommande helgen gör hon ett ovanligt avbrott från livet ”down under” för att tävla i Sverige under EM i Skövde.

– Jag har vunnit tidigare, så att vinna får jag väl egentligen säga är mitt enda mål.

Artikelbild

| Emelie Karlsson fixade en andraplats under EM-deltävlingen i Skövde.

Förutsättningarna är dock inte de bästa. Att forsla sitt eget material från andra sidan jorden är inte möjligt. Istället har sponsring gjort att hon hittat en annan lösning.

– Jag kommer köra på en lånad hoj, av annat märke än jag är van och en annan kubik. Jag fick tid att testa det under helgen som var, så nu är det bara att köra, bara att ta ut vad som finns i mig, säger hon.

– Men det ska bli kul. Det var inga race i Australien under augusti, så det passade bra att komma hem och köra EM.

Säsongen hittills har innehållit både glädjeämnen och tuffare incidenter. Lovande inför helgen är att den senaste tiden bjudit på fina resultat. Bland annat det senaste besöket i Sverige när hon segrade i Stångebroslaget.

– Säsongen har varit lite upp och ner. Jag fick soppatorsk i ett race tidigare i år, vilket innebar att jag tappade många poäng i totalen i serien. Jag ligger tvåa totalt just nu och det kommer väl krävas att hon som leder gör ett liknande grovt misstag.

– Men segern i Stångebro betydde mycket och den sista tävlingen i Australien vann jag, så känslan är bra. Det betyder mycket att med sig två segrar, det ger mig självförtroende och en annan möjlighet att lita på mig själv och min körning.

När EP-sporten pratar med henne är hon mitt uppe i en genomgång av banan som väntar till helgen. En bana som i sällskap med utlovat regn kommer bli en utmaning.

– Det är mycket körning på skrå och det är en extremt teknisk bana.

Hur kommer det att passa dig och din körstil?

– Det borde kunna passa mig ganska bra, det är en typ av bana som jag gillar.

EM drar igång under fredagen med en prolog, som är utom tävlan och mest för publiken. Sedan drar tävlingarna igång under lördagen och avslutas under söndagen.