Efter förlusten i seriepremiären – som trots allt bjöd på en del positiva svar – är det dags för EHF att ta sig an nästa utmaning: AIK.

Ett lag som på förhand, precis som Bolton, tippas tillhöra toppskiktet i tabellen.

– Det blir en svår match, men faktum är att vi trots allt inte har en aning om vad vi kommer att möta för lag. Vi kommer framför allt att fokusera mycket på vårt eget och ta med oss det som var bra senast, som inställningen till exempel. Vi ska jobba vidare med det som vi håller på med, säger Ken Hornö.

Vad innefattar det?

– Främst offensiven. Vi började hitta varandra med ett rakare spel mot mål senast. Sen har vi jobbar hårt under veckan med att hitta ett samarbete mellan våra sex- och niometersspelare.

Under en period i premiären tog det stopp i målskyttet för EHF. En tendens som man kunde ana redan under förra säsongen.

– Det handlar kort och gott om att vi spelar för mycket i sidledd och inte har fötterna mot mål – en förutsättning för mål är att man är på väg mot mål.

Hur ser det ut i truppen till matchen?

– Precis som senast saknar vi Kajsa Pihl som varit skadad. Vi trodde hon skulle vara tillbaka förra helgen, men vi får se hur det blir den här matchen. Annars har vi de flesta tillgängliga.