Att Jesper Boqvist har svårt att glädja sig åt sitt läckra mål är lätt att förstå då hans Brynäs bara fick en poäng med sig hemma mot Luleå. Gästernas Emil Larsson avgjorde (2–1) halvvägs in i förlängningen.

Brynäs sladdar just nu runt strecket som skiljer mellan åttondelsfinal och slutspelat efter grundserien och för att säkra en plats på rätt sida krävs att spelare som just Jesper Boqvist hittar målformen.

"Hårt jobb lönar sig"

20-årigen gjorde mål hemma mot Växjö den 21 december. Efter det följde elva mållösa matcher innan forwardstalangen äntligen nätade igen borta mot Luleå den 31 januari.

När nu Luleå åter var motståndare, den här tisdagskvällen i Gävle, kom andra SHL-målet på tre matcher för Jesper Boqvist:

Hårt jobb hela tiden lönar sig antar jag. Jag lär inte grubbla för mycket på det där utan det är bara jobba på för nya mål hela tiden. Jag har försökt tänka på att vara rejälare även på träning och fick ett mål felaktigt bortdömt mot Djurgården nyligen också. Grubblar man inte för mycket så trillar de in, säger han.

Tisdagskvällens godbit, kvitteringen till 1–1, kom i början av den andra perioden efter att Gävlelaget precis hade rett ut ett boxplay varpå Brynäsbacken Simon Bertilsson lobbade iväg pucken från egen kortsida.

Halvvägs över isen plockade Jesper Boqvist ner pucken i farten med klubbladet, vände och kom helt fri med Luleåmålvakten Joel Lassinantti:

Jag vet att jag kan gå när ”Berra” gör sådär och såg att backen inte hann med. Jag tar lyckligtvis ner pucken på volley och sedan är det öppet. Det vara bara att trycka dit den.

TT: Skickligt ändå att plocka ner och få med sig pucken så precist?

Ja, det är tur att jag spelar mycket tennis på somrarna. Det är lättare än vad det ser ut tror jag, säger Boqvist.

Lovar slutspel

Just det kan man som åskådare ställa sig lite tveksam till men att ”alla” förväntar sig mål av Brynäs unga forwardstalang är något som kan slås fast.

Men de förväntningarna har jag haft sedan jag var liten så det är inga konstigheter. Det är bara inspirerande, säger 20-åringen med ett litet leende ändå.

Brynäs tabelläge blev dock knappast bättre på tisdagskvällen då Rögle som är närmast under slutspelsstrecket nu bara är en poäng efter, med tre måls bättre målskillnad dessutom.

Men Jesper Boqvist är säker på att Brynäs kommer vara på rätt sida när grundserien är färdigspelad:

Ja det är jag, så det kan jag lova. Vi har väl slagit alla lag redan så det ska vi fortsätta göra. Det var surt att vi inte fick med oss mer än en poäng i kväll men vi har tolv matcher kvar att ta poäng i, så det är inga konstigheter.