Förlustsviten uppe i 13

Enköpings HF fick gå poänglösa från mötet med Kungsängen. Tabelltvåan med förre EHF-tränaren Ken Hornö på tränarbänken tog segern med klara 33–14.

11 januari 2019 14:16

Ja, det blev hemmalaget Kungsängen som drog det längsta strået i matchen mot gästande Enköpings HF.

Till sist hade inte Enköping mycket att sätta emot och tabelltvåan Kungsängen, som överraskat många lag såhär långt, stod som segrare med 33–14 efter 60 minuter.

– Man ser att självförtroendet inte alls finns på plats hos spelarna just nu. Det är tungt och jobbigt just nu, säger tränare Marlene Lindström.

Hemmalaget inledde också matchen bäst och tog en tidig ledning med tre mål. Då fanns det en tro om att EHF kanske skulle bli frånåkta per omgående.

Men icke.

Enköping repade mod och började så sakteliga komma in i matchen. Maia Nysten, Therese Lundström och Kajsa Pihl satte några mål var och efter halva den första halvleken var ställningen 7–6.

– Vi startade matchen jättebra och hade fin intensitet och glöd i spelet, precis som i hemmamatchen mot Kungsängen.

– Tyvärr höll det bara i sig i ungefär femton minuter.

I och med Enköpings sjätte mål var det slut på det roliga. Resterande del av halvleken blev en ensidig historia i målprotokollet.

Kungsängen gjorde sex raka mål innan paus, medan Enköping gick helt mållösa. 13–6 var ställningen i paus.

Därmed skulle det krävas ett smärre mirakel av Enköping i andra. Det visade sig snabbt att Kungsängen var det starkare laget även i andra.

Den första kvarten fick Enköping endast in tre bollar och hemmalaget drog ifrån ännu mer. Segersiffrorna blev till sist ganska förkrossande för Kungsängen.

Hur ska ni ta er ur den här jobba situationen?

– Ja, om man hade ett bra svar på det. Vi påtalar ju att vi kan spela bra för det visade vi ju i början av den här matchen. Men vi får träna på och försöka skaffa oss bättre självförtroende och hitta glädjen på träningarna, menar Lindström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing