Förkrossande seger – EIBK upp i topp

Enköpings IBK toppas numera tabellen efter att man likt en bulldozer fullständigt skyfflat undan Uppsala Teknologer hemma i S:t Ilian.

Enköping fick målfira inte mindre än 13 gånger under matchen mot Uppsala Teknologer.

Enköping fick målfira inte mindre än 13 gånger under matchen mot Uppsala Teknologer.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Innebandy2019-11-10 13:15

Enköping fullkomligt krossade gästande Uppsala Teknologer på hemmaplan. Efter 60 spelade minuter hade man gjort 13 mål framåt och Felicia Wängberg i hemmamålet hade inte släppt en enda boll förbi sig.

– Det var inte riktigt ett rättvist resultat kanske – de var bättre än siffrorna visar. Men Felicia och vårt försvarsspel var helt grymt, säger Enköpings Louise Andersson, som själv stod för fyra poäng i matchen.

Enköping startade lite trevande och fick inte riktigt spelet att stämma. Man gick dock till pausvila efter första perioden i ledning med 2–0.

– Det var inte bra från vår sida och vi slarvade en hel del. Vi snackade igenom det i pausen och sen klarade vi att lugna ner spelet och kontrollera bollen bättre i andra. Det lossnade ju direkt då, säger Andersson.

Så sant som det var sagt. Hänförda av Frida Millros Thorell som satte 3–0 efter 58 sekunder i andra kunde EIBK få bra snurr i spelet och till sist ha med sig en ledning med 6–0 in i tredje. Där visade man sig sedan vara ännu starkare, trots att matchen självklart var avgjord.

– I tredje var vi bäst och det visar ju hur mycket vi vill vinna och hur hårt vi tränar för det. Det var absolut ett styrkebesked det här.

EIBK tryckte in ytterligare sju bollar i avslutningsperioden och vann mer än komfortabelt. En seger som dessutom förde upp laget i serietopp, dock på samma poäng som Storvreta, men med en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!