Hemmalaget Sollentuna kom med en seger, en oavgjord och tre förluster på de fem senaste matcherna, medan ESK Hockeys rad var den rakt motsatta.

Det stod också klart tidigt i matchen att det mycket riktigt var Enköpings kväll. En knapp timmes speltid senare hade man hittat segern man behövde.

– Riktigt sköna poäng, även om jag tycker att vi har gjort bättre prestationer, sa Robert Kimby efter matchen.

Redan efter två och en halv minut hittade Daniel Andersson rätt på pass från Jesper Bärgård och Fredrik Juhlin. Det målet var en försmak av vad som komma skulle.

Det dröjde dock innan det rullade på ordentligt. Resterande del av första, ett avbrott för dålig is och sex minuter av andra perioden, närmare bestämt. Och då var det ett målkalas som var i antågande.

Hampus Wallin satte 0–2 och bara tre minuter senare var det dags för en säsongspremiär. Slitvargen Adam Lidström förvaltade Dennis Näslunds pass perfekt och satte 0–3 – ett välförtjänt första mål för säsongen.

– Vi fick verkligen mål i bra lägen. Fram till dess tycker jag att Sollentuna var bättre än oss. Sen höjde vi oss rejält och fick riktigt bra utdelning.

– Jättekul för Adam att få sätta en kasse också, blev glad för hans skull, sa Kimby.

Efter den vassa perioden fanns det inte mycket som talade för Sollentuna mer än det faktum att man trots allt höll jämna steg med ESK i skottstatistiken.

Värre blev det också med hemmalagets ögon sett när även 0–4 kom med tre minuter kvar till paus. Mattias Johansson stod för målskyttet där, men Sollentunas hopp tändes dock när Fredrik Wink satte en reducering i powerplay med mindre än minuten kvar.

Den avslutande tredjedelen inleddes sen på ett tråkigt vis för ESK.

Sollentuna fixade ytterligare en reducering när Felix Såsser hittade rätt, även det i powerplay. Det målet, tillsammans med att Enköping drog på sig en ytterligare en utvisning, gjorde att det trots allt blev dramatik ända in på målsnöret. Men man klarade att hålla undan och har i och med segern inte bara en skridsko, utan också klubba och annat i Allettan.

– Vi kan höja oss i vår prestation och vi släppte två mål i powerplay – det måste bli bättre. Nu blev det ju inte klart, trots segern, så vi får gnugga vidare mot nästa match och ladda batterierna. Vi har fortfarande poäng vi måste plocka.

– Men såklart har vi en riktigt bra situation och möjlighet nu, avslutade Kimby.

Nej, helt klart är det alltså inte. Vallentuna – som har en match mindre spelad i nuläget – lyckades samtidigt besegra Väsby.

De ligger nu sju poäng bakom Enköping och har nio poäng kvar att spela om. Dock med 16 minusmål gentemot Enköping.