Solen stod i zenit och Fanna IP var som en stekpanna under Fannadagen, som firades under lördagen. Det spelades fotboll i alla åldrar, man kunde trycka sina egna T-shirts och det fanns en chans för de yngre att träffa Fannas båda seniorlag.

Tidigare har Fannadagens huvudfokus varit att samla matcher på en och samma dag, men i år ville Fanna BK utöka aktiviteterna till att bli mer av ett event. Vilket blev lyckat enligt klubbens ordförande Andreas Hammar:

– Jag är väldigt nöjd över hur dagen blev, säger han.

Artikelbild

| Vid kiosken kunde man trycka egna tröjor.

Det var mycket folk på plats, kanske främst för seniormatcherna, men också för de olika aktiviteterna.

– Jag vågar inte uppskatta hur många det var som kom, men jag nöjer mig med att säga att det blev ett väldigt lyckat event, säger Hammar och fortsätter:

– Tanken var att det skulle handla om mer än bara fotboll. Det skulle väcka intresse och fungera lite som en samlingsplats. Jag tycker att vi lyckades med det.

Redan nu blickar klubben mot nästa års Fannadag.

Artikelbild

| Tre grabbar njuter av värmen och fotbollen på Fanna IP.

– När man väl har startat igång något sånt här vill man titta på hur man kan bygga vidare på det här, säger Hammar och fortsätter:

– Det finns en enorm potential i den här dagen. Vi kommer göra en utvärdering och lyssna in kring tankar och idéer i klubben och så får vi tillsätta en arbetskommité som får arbeta mot Fannadagen nästa år. Det blir nog lite nyheter men ungefär samma upplägg som i år.