Fanna till toppen till slut

Totalt sett inte den främsta sportmånaden i historien. Men i vanlig ordning en hel del godbitar, speciellt en återkomst glädjer.

9 juli 2019 17:00

1) Fanna BK, herrar, fotboll

Till slut tog sig Fanna till första platsen på listan. Nykomlingen som är Sveriges mest överlägsna division 3-lag. Inget annat lag leder sin serie med mer än tio poäng (elva för Fanna). Har imponerat på alla sätt under vårsäsongen och vunnit matcher på alla möjliga och omöjliga sätt. De har avgjort fighter både i början och slutet och inget kommer stoppa Fanna från att kliva upp en nivå, även om laget skulle tappa några spelare under sommaren.

2) Daniel Jarl, Sirius, fotboll

Det är få jag unnar mer att få spela fotboll. De två senaste åren har det handlat mest om knäskador för förre Håbo- och ESK-backen Daniel Jarl. Han vet allt om rehabträning. När han krigat sig tillbaka och lagom nått den kapacitet alla vet att han besitter har det bara vara att börja om. Han gjorde comeback förra veckan och i lördags var det första gången det blev 90 minuter på planen för Sirius mittback. Nu är det bara hålla alla tummar för att knät vill vara med hela säsongen.

3) Andreas Knutsson, MMA, Enköping

Gjorde sin första internationella tävling och kunde vända hem med ett EM-brons. något som inte gjorde honom speciellt nöjd utan mer taggad inför VM i höst. Ädlare valör då?

4) Kim Amb, Bålsta IK, friidrott

Kastar längre och längre för varje tävling, senast blev det 82,16 i Finland. Nu återstår bara 84 centimeter till VM-kvalgränsen. Visserligen de svåraste 84 centimetrarna och med Ambs skadehistorik är det säkerligen inget som de försöker påskynda för att uppnå. men visst är det kittlande att Amb ens finns med i diskussionen för en VM-biljett med tanke på de senaste säsongerna.

5) Jesper Ekström, Mullsjö, innebandy

När topplaget Mullsjö (trea förra säsongen) blev av med sin skyttekung och letade nytt föll valet på den förre Fjärdhundra SK-spelaren Jesper Ekström. Ekström har tålmodigt tagit sig till toppen. Efter att mer eller mindre gjort succé i superligan säsongen 17/18 tog han ändå klivet tillbaka till allsvenskan och Onyx. Men efter närmare tre poäng i snitt per match gick det inte att hålla honom kvar i rikets näst högsta serie. Nu får Ekström spela med ett riktigt offensivt kanonlag. Det här blir otroligt intressant.

Inte ens nära

ESK:s våravslutning

ESK-herrarna avslutade med fyra förluster och 0–5 i målkvot. ESK:s damer knep visserligen en poäng på de sista tre matcherna men med 1–11 i målskillnad. Vi får hoppas det inte är någon fingervisning inför hösten. Då vill vi se både mål och poäng ramla in för att slippa några krampaktiga måstematcher i oktober för våra lag.

Heta Listan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hallman

Ämnen du kan följa